U MOSTARU

Preminuo nekadašnji igrač Dinama Muhamed Mujić

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Preminuo nekadašnji igrač Dinama Muhamed Mujić
21.02.2016.
u 16:21
Mujić kojega su suvremenici prozvali Messijem prije Messija, nogometnu karijeru počeo je u Veležu gdje je s 17 godina zaigrao za prvu momčad.
Pogledaj originalni članak

U 83. godini života u Mostaru je preminuo Muhamed Mujić, nogometna zvijezda bivše Jugoslavije i svojedobno igrač zagrebačkoga Dinama, potvrdili su iz Sportskog saveza grada Mostara.

Mujić kojega su suvremenici prozvali Messijem prije Messija, nogometnu karijeru počeo je u Veležu gdje je s 17 godina zaigrao za prvu momčad. Za Velež je odigrao 212 utakmica,  a u sezoni 1955/56 je bio i najbolji strijelac tadašnje lige Jugoslavije kada je postigao 21 gol. 

Za Dinamo je nastupao u sezoni 1964-1965, a prethodno je branio boje francuskog Bordeaux,a te belgijskog Beringena. Karijeru je završio u Veležu 1968., gdje je kasnije bio trener i tehnički direktor. Za Jugoslaviju je odigrao 32 utakmice i postigao 17 pogodaka, a debitirao je 1956. godine protiv momčadi Mađarske. Od reprezentacije se oprostio nakon što je na Svjetskom prvenstvu 1962. godine kao kapetan teško ozlijedio nogometaša SSSR-a Eduarda Dubinskog i dobio zabranu nastupa za reprezentaciju.

>> Preminula Dinamova legenda Ismet Hadžić

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TV
tvrdapixa
20:15 21.02.2016.

Bio je veliki igrač, tih i samozatajan. Pravi gospodin. Mujke, nekla ti je laka bosanska gruda!

Avatar Hunter86
Hunter86
21:30 21.02.2016.

Pocivao u miru legendo !