Cibosima derbi

Premijerna pobjeda Mršića, Žižić srušio Partizan u Draženovu domu

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
cibona - partizan (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
cibona - partizan (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
cibona - partizan (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
cibona - partizan (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
cibona - partizan (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
cibona - partizan (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
cibona - partizan (1)
06.10.2012.
u 19:10
U redovima zagrebačke momčadi najbolji je bio Andrija Žižić sa 20 koševa i četiri skoka.
Pogledaj originalni članak

Veljko Mršić može odahnuti. U trećem kolu regionalne košarkaške ABA lige upisao je premijernu pobjedu na Ciboninoj klupi. Njegovi vukovi "ugrizli" su neuvjerljivi Partizan i pobijedili 80:72 u utakmici u kojoj su, izuzev kratke dionice početkom zadnje četvrtine, dominirali i diktirali tijek dvoboja.

U redovima Cibone koja je sad na omjeru 1-2, najbolji su bili junak utakmice Andrija Žižić sa 20 koševa i četiri skoka te D. J. Strawberry koje je zabio 13 koševa (2/3 za tricu), ali je tome dodao i tri skoka, četiri asistencije te čak šest ukradenih lopti.

Kod Partizana, kojega je vodio pomoćni trener Velimir Gašić jer prvi trener Duško Vujošević odrađuje suspenziju, prvo ime bio je Vladimir Lučić sa 25 koševa, a beogradska momčad uzrok poraza može tražiti u čak 26 izgubljenih lopti.

- Psihološki jako teška utakmica za nas, igrali smo je pod velikim pritiskom, no momci su sjajno reagirali. Zatvorili smo Partizanov napadački skok. Prije 45 dana, za vrijeme priprema, bilo me strah da upravo ovako ne započnemo sezonu, sa onih 0-2, no čelnici kluba dali su mi podršku i na tome sam im zahvalan - naglasio je Mršić nakon dvoboja, a njegov kolega sa suparničke klupe rekao je:

- U pripremi smo utakmice naglašavali da će hrvatski prvak, s obzirom na loš start, biti vrlo mobiliziran. Mi smo igrali na mahove, po 3-4 minute dobro, pa nas onda ne bi bilo nigdje, što je iskusna Cibona znala kazniti. Posebno raspoloženi Žižić koji je bio možda i igrač prevage - kazao je Velimir Gašić priznavši da je kažnjeni Duško Vujošević na poluvremenu bio u svlačionici.

Apsolutni junak dvoboja bio je Andrija Žižić koji je od 18 Ciboninih koševa u zadnjoj četvrtini sam zabio 14.

- Partizan je bio jedan od najtežih suparnika za povratak u sezonu nakon lošeg starta. No, s velikim srcem, pokazali smo, može se dobiti i veliki suparnik. Ovo je za nas velika pobjeda, vratili smo se u život i sad možemo normalno dalje - kazao je Žižić dodavši da mu se u karijeri nikad nije dogodilo da u tako kratkom vremenu dobije dvije obostrane pogreške (u duelima s Milutinovim).

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar vaha
vaha
19:32 06.10.2012.

hvala bogu da je ziza odigral vrhunski zadnju cetvrtinu - potpuno zasluzeno i nemrem ne spomenut sudjenje koje je bilo katastrofa, za obje momcadi, ali su vise zakinuli cibonu...ovo je dokaz da cibona ima dobar roster, ali na klupi ima trenera amatera (bez obzira na ovu pobjedu, da je ovu momcad dat u ruke nekom kalibra perasa, cibona bi se borila za sam vrh aba lige---sve u svemu, velike cestitke za ovu pobjedu svima...

Avatar vaha
vaha
19:34 06.10.2012.

evo sad gledam split protiv instanta iz botinca - covjece instant ima momcad koja kosta ko sve zajedno u aba ligi, a moraju im suci pomagat, jer split igra stvarno srcano....ajmo split, sredite te papke iz botinca....

OB
-obrisani-
19:50 06.10.2012.

Osim Cibone volim Partizan,tak da mi svejedno