CEDEVITA - G. CANARIA 114:110

Predstavom karijere Rudež slomio "snajperiste" s Kanarskih otoka

Foto: Arhiva VL
Predstavom karijere Rudež slomio "snajperiste" s Kanarskih otoka
01.02.2011.
u 22:19
Cedevita (1-2) je kod kuće nakon produžetaka pobijedila Gran Canariju 114:110 u 3. kolu drugog kruga Eurokupa.
Pogledaj originalni članak

Uz najbolju utakmicu karijere Damjana Rudeža (35 koševa, sedam trica) košarkaši Cedevite nadjačali su favoriziranog rivala iz Španjolske i u 3. kolu izborili prvu pobjedu u drugom krugu Eurokupa. Pobjedi nad Gran Canarijom (114:110) pridonijeli su i Draper (16 koševa), Edwards (18 koševa) i Troha (16). No, pobjede protiv "snajperista" s Kanarskih otoka ne bi bilo da igrač koji je doveden na žeton (Wright) nije izveo pravu bravuru. Čak tri četvrtine cedevitaši su kaskali za gostima.

Još u 35. minuti bilo je 73:82, ali je u iduće četiri minute Troha zabio tri trice, uglavnom iz akcija koje su kretale od Drapera (11 asistencija). U posljednjih 21 sekundu postignuto je 13 koševa. Cedevita ih je ubacila sedam, uz malo herojstvo Wrighta. Tri sekunde prije kraja, kod 89:92, američki branič izborio je dva slobodna bacanja. Promašio je drugo, uhvatio loptu i zabio za 92:92.

– Namjerno sam promašio drugo bacanje, ali nisam planirao da ću baš ja uhvatiti tu loptu. No, u borbi pod košem došla je do mene – kazao je Wright koji si je ovim košem vjerojatno kupio kartu za ostanak do kraja sezone. Ostat će do daljnjega i bijeli američki centar Plaisted koji je sam htio otići.

– Ponosim se svojim igračima jer su vjerovali i kada smo imali silnih problema u obrani. Srećom, ostalo nam je to srce pa imamo pravo i dalje sanjati. Uostalom, za dva tjedna, kad igramo sljedeću utakmicu Eurokupa, bit ćemo jači za Baždarića i Petrovića – ustvrdio je Cedevitin trener Aco Petrović.

Za razliku od lani, kada mu je trener Subotić branio da izlazi pred novinare, junak utakmice Damjan Rudež nije imao restrikcije:

– Bivši trener primijetio je da kada pričam s novinarima nakon dobre utakmice slijedi loša. Nadam se da tako neće biti ovaj put. Ne sjećam se kada sam u seniorskoj košarci zabio 35 koševa. Da, ova predstava konkurira za utakmicu karijere za što sam zahvalan i Draperu koji me sjajno pronalazio na trici.

Ovu sportsku dramu, sa 34 ubačene trice (oba sastava pucala su trice 17-35), u Draženovu domu gledalo je samo 1000 gledatelja. Šteta.

Košarkaši Zadra izgubili su kao domaćini od belgijskog Oostendea sa 73:85 u susretu 3. kola Eurochallenge Cupa.

Uskoro opširnije...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar morski covik 1
morski covik 1
22:36 01.02.2011.

LIPA UTAKMICA, CILU SAM JE PRESPAVA....

FE
Feliks6
09:30 02.02.2011.

a da,tako i Zadar prespava i svoje utakmice tijekom sezone pa me ne čudi da i ti spavaš.