Posebno priznanje

Predsjednik ITF-a David Haggerty dodijelio nagrade Čiliću i Ljubičiću

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Predsjednik ITF-a David Haggerty dodijelio nagrade Čiliću i Ljubičiću
26.11.2016.
u 15:53
Čilić i Ljubičić su nagrade dobili uoči dvoboja parova između Hrvatske i Argentine, a uručili su im ih predsjednik ITF-a David Haggerty i predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković
Pogledaj originalni članak

Trenutačno najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću i predvodniku generacije koja je osvojila Davis Cup 2005. godine Ivanu Ljubičiću u subotu su dodijeljene "Nagrade za predanost" Međunarodnog teniskog saveza (ITF) koje se uručuju igračima koji zaigraju u najmanje 20 Davis Cup dvoboja za svoju reprezentaciju. 

Čiliću je nastup u finalu ovogodišnjeg Davis Cupa protiv Argentine 20. put kako predstavlja Hrvatsku u najjačem momčadskom teniskom natjecanju, dok je Ljubičić tijekom karijere ostvario 22 nastupa za Hrvatsku.

Čilić i Ljubičić su nagrade dobili uoči dvoboja parova između Hrvatske i Argentine, a uručili su im ih predsjednik ITF-a David Haggerty i predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković.

"'Nagrada za predanost' u Davis Cupu odražava sada već stoljetnu želju igrača da predstavljaju svoju državu u ovom prestižnom natjecanju. Ovi su igrači nastavili podizati jedinstveni izazov igranja pred vlastitim navijačima i smatramo kako je prikladno obilježiti njihove napore", izjavio je Haggerty. 

ITF je "Nagradu za predanost" ustanovio 2013. godine, a do sada je 340 igrača ispunilo kriterij za njezino dobijanje. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Cinco
Cinco
18:42 26.11.2016.

ITF je uveo tu nagradu za tenisače iz cijelog svijeta koji ne gledaju samo svoj pojedinačni interes.Svaka čast našim Hrvatima iz BiH. Uvijek uz Hrvatsku i hrvatski narod.

PI
pinkec
06:24 27.11.2016.

Bravo dečki, čestitamo! U svakom slučaju apsolutno zasluženo!