Lisabon

Portugalci jako željni osvete zbog lošeg tretmana u Zenici

Foto: 'ELVIS BARUKCIC'
Portugalci jako željni osvete zbog lošeg tretmana u Zenici
15.11.2011.
u 09:57
Igrači dodatno žele pobjedu zbog silnog vrijeđanja Ronalda te navijača s laserima. U Lisabonu Portugal dočekuje BiH, u uzvratnoj utakmici doigravanja za EP
Pogledaj originalni članak

Izbornik BiH Safet Sušić djelovao je prilično mirno dan uoči najvažnije utakmice.

– Nema nervoze i treme, no svi željno čekamo da počne – kaže Sušić.

Svi su igrači u pogonu i zdravi, osim Saše Papca koji je imao problema s povišenom temperaturom te Miralema Pjanića koji se još žali na ozljedu zadnje lože. Pjanić je pod bolovima igrao i u Zenici.

– Tu je ozljedu donio iz Rome. Posljednju utakmicu u Italiji igrao je na umjetnoj travi i na njoj se i ozlijedio. Zbog toga sam ga i poštedio posljednjih treninga, a nije trenirao ni dan uoči susreta. Bitno mi je da bude spreman za utakmicu. Ako je mogao igrati po onakvom terenu u Zenici, onda ne vidim razlog da ne igra na boljem terenu u Lisabonu – smatra Sušić.

Opće je raspoloženje u taboru BiH dobro.

– Sada su Portugalci pod pritiskom jer igraju pred svojim navijačima i moraju postići gol, što bi moglo otvoriti prostor nama u napadu. Teren u Zenici bio je očajan i koliko je odmogao njima, toliko je odmogao i nama – smatra Zvjezdan Misimović.

Već tijekom vikenda u Lisabon je stigla manja skupina navijača BiH, a zmajevi će imati potporu oko 5000 navijača, iako će ih u Lisabon stići barem 2000 više! Međutim, nisu svi mogli nabaviti ulaznice, pa će ostali susret pratiti u kafićima. A tek u ponedjeljak ujutro na stadionu Benfice Luzu počela je prodaja ulaznica. Dva sata prije otvaranja redovi su već bili formirani. U samo nekoliko sati prodano je više od 40.000 ulaznica, tako da se očekuje da će Stadion svjetlosti biti prepun.

Inače, portugalski nogometaši jako su motivirani. Njihov psiholog Jorge Silverio kaže da mu u četiri godine rada nikad nije bilo lakše motivirati reprezentativce.

– Naša reprezentacija loše je primljena u Zenici i to je igračima veliki motiv. Bilo je mnogo navijačkih provokacija prema Ronaldu, a naše su igrače za vrijeme utakmice i stalno ometali laserima. U susretima sa slabijim reprezentacijama inače se teže motiviramo za igru, no zbog lošeg dočeka u BiH sada nije tako.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

KE
kemica
11:35 15.11.2011.

Hvala komsija . . .

ST
Startrack
12:29 15.11.2011.

Hajmo Portugal. Uvjek uz katolicku bracu.

VA
Vatrenko
11:16 15.11.2011.

ako bosna uspije zabiti prvi gol (po mogucnosti sto kasnije) izgledi bi bili veliki da prodju. Portugalu fali (osim Ronalda) dobar golgeter a pali su i protiv danske i slicnima... Sretno komsije