trostruka kruna i s drugim klubom

Portugalac Mourinho pred rekordom

Foto: 'FABIO MUZZI'
Portugalac Mourinho pred rekordom
18.05.2010.
u 11:21
Osvoji li Ligu prvaka s Interom, Jose Mourinho (47) bit će prvi europski trener s trostrukim krunama s dva kluba. Prvi put ujedinio je kup i prvenstvo te europski trofej (tada Kup Uefe) s Portom 2003. godine.
Pogledaj originalni članak

Godinu kasnije osvojio je portugalsko prvenstvo i Ligu prvaka, ali je izgubio u finalu kupa od Benfice.

Od šestorice trenera koji imaju trostruke krune, dvojica su Škoti. Jock Stein sve je osvojio 1967. godine sa Celticom, a Alex Ferguson s Manchester Unitedom 1999. godine. Alexu je 1983. u Aberdeenu nedostajao samo naslov prvaka da spoji tri trofeja. Škoti su, naime, te godine osvojili Kup kupova.

Stein je bio i prvi europski trener s tricom, slijedili su Rumunj Kovacs s Ajaxom 1972. godine (prvak Europe), Šveđanin Eriksson 1982. s Göteborgom (Kup Uefe), Nizozemac Hiddink s PSV-om 1988. (prvak Europe), spomenuti Ferguson 1999., Turčin Terim s Galatasarayem 2000. (Kup Uefe), Rus Gazajev sa CSKA (Kup Uefe) te na kraju i Guardiola s Barcelonom 2009. (prvak Europe).

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.