AJAX Kopljanici pobijedili Venlo 6:1, a španjolski napadač zamijenjen je već u 22. minuti

Ponovno se ozlijedio Albert Luque

30.09.2007.
u 18:37
Pogledaj originalni članak

Ajax je jučer u amsterdamskoj Areni, pred 35.000 gledatelja, nabijao gol-razliku protiv jedne od najslabijih nizozemskih momčadi.
Venlo je čak poveo pogotkom u 4. minuti, a onda su Ajax do konačnih 6:1 doveli Luque (16., 18.), Maduro (27.), Rommedahl (31.), Delorge (77.) i Huntelaar (89.).

Trenera Ten Catea mogao je zadovoljiti visok postotak realizacije, no nedjelja je donijela i novu lošu vijest: španjolski napadač Albert Luque ozlijedio je prepone i u 22. minuti odšepao s travnjaka. Neće igrati u četvrtak. Iz Dinamova aspekta, ništa novo jer Luque ni u Maksimiru nije bio u prvih jedanaest, a uništio ih je njegov "zamjenik" Dennis Rommedahl. Danac je i jučer bio strijelac, bio je to njegov prvijenac u nizozemskom prvenstvu.

Od pobjednika iz Maksimira, u sastavu nije bilo dvojice standardnih stopera Stama i Vermaelena. Stam se opet čuvao i igrat će protiv modrih, dok se Belgijac neće oporaviti.
Čak i sa Stamom, obrana kopljanika ne ulijeva sigurnost i tu bi Dinamo trebao tražiti svoju šansu. Zanimljivo je da u devet ovosezonskih utakmica (Europa, prvenstvo, kup) Ajax samo  u dvije nije primio gol; od Heraclesa i  Dinama.

Poput Ivankovića, i Ajaxov trener Ten Cate na udaru je novinara jer Ajax ne igra dobro. No, Ten Cate brani se sjajnim napadačkim učinkom svoje momčadi.

 Zar loša igra može proizvesti 24 pogotka u šest utakmica?   kontrira Ten Cate.
Ajax je jučer igrao u sastavu: Stekelenburg; Ogararu, Colin, Van der Wiel, Emanuelson; Gabri (od 67. Delorge), Heitinga, Maduro; Suarez (od 78. Schilder), Huntelaar, Luque (od 22. Rommedahl).

Pogledajte na vecernji.hr