Uzbuna u Ferrariju

'Pogriješili smo, Vettel nije trebao biti naš prvi vozač'

Foto: Press Association/Pixsell
'Pogriješili smo, Vettel nije trebao biti naš prvi vozač'
05.04.2019.
u 17:48
- Kad bih ja odlučivao kao što sam prije činio, ne bih nijednog vozača odredio kao prvoga ili drugoga, već bih i pustio da voze, kao što sam pustio Prosta i Mansella koji su uvijek bili kompetetivni - rekao je razočarani Binotto
Pogledaj originalni članak

Ferrari je lošije nego očekivano ušao u novu sezonu Formule 1. Nakon dvije utrke zbog nekoliko nepotrebnih propusta favorizirani Mercedes je već "prešišao" talijansku momčad 39 bodova u poretku konstruktora, no šef momčadi Mattia Binotto tvrdi da je razlog slabog starta krivo postavljanje hijerarhije unutar momčadi.

Prije početka sezone na osnovu iskustva i reputacije Sebastianu Vettelu dodijeljena je pozicija prvog vozača, dok je monegaški mladić Charles Leclerc kao nova mlada zvijezda zaradio drugo mjesto.

Nitko u svijetu Formule 1, pa tako ni u momčadi Ferrarija nije očekivao da će Leclerc pokazati puno više od Vettela na startu sezone, a kada malo razmislimo o nizu Vettelovih grešaka pod pritiskom u prošloj sezoni, možda se takvo što i moglo predvidjeti.

- Pogriješili smo, Sebastian nije trebao biti naš prvi vozač. Kad bih ja odlučivao kao što sam prije činio, ne bih nijednog vozača odredio kao prvoga ili drugoga, već bih i pustio da voze, kao što sam pustio Prosta i Mansella koji su uvijek bili kompetetivni no nikad nisu imali međusobnih poteškoća. No, sada smo velika momčad i o svakom detalju odlučuje velika skupina ljudi - rekao je razočarani Binotto. 

U poretku vozača nakon utrka u Australiji i Bahreinu Leclerc je četvrti, a Vettel je tek peti te još uvijek čeka na postolje ove sezone. Podsjetimo, u poretku vodi Mercedesov Valterri Bottas ispred momčadskog kolege i branitelja naslova Lewisa Hamiltona te Red Bullovog Maxa Verstapena. Iduća je utrka na rasporedu VN Kine 14. travnja u Šangaju.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.