legenda

Pogledajte povijesnu snimku: Prije 24 godine 17-godišnji Giggs debitirao je za Manchester

Foto: Youtube Screenshot
Giggs
Foto: Reuters (Ilustracija)
Ryan Giggs
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Louis van Gaal i Ryan Giggs
Foto: Reuters (Ilustracija)
Ryan Giggs
Foto: 'Big Pictures/PIXSELL'
'WORLD RIGHTS EXCEPT UK Wayne Rooney and Ryan Giggs celebrate fifth goal during the FIFA World Club Championship match Manchester United vs. Gamba Osaka (5-3). Yokohama, Japan. 18/12/2008 BYLINE BIGP
03.03.2015.
u 10:08
Nitko tada nije ni slutio da će taj velški mršavko postati klupska legenda i sudjelovati u najvećim klupskim uspjesima.
Pogledaj originalni članak

Manchester United na svojoj Facebook stranici jučer je obilježio jednu važnu obljetnicu. Naime, prije točno 24 godine za klub s Old Trafforda debitirao je tada 17-godišnji Ryan Giggs. U čast toga objavljena je snimka s utakmice protiv Evertona iz 1991. godine u kojoj su Crveni vragovi pobijedili 2:0, a Giggs je zamijenio ozlijeđenog Dennisa Irwina.

Nitko tada nije ni slutio da će taj velški mršavko postati klupska legenda i sudjelovati u najvećim klupskim uspjesima. Giggs je, između ostalog, postao prvi igrač sa 13 osvojenih engleskih prvenstava, a dvaput je s Manchesterom osvojio i Ligu prvaka.

Dugovječnu igračku karijeru prekinuo je u svibnju 2014., kao 40-godišnjak, a dotad je prikupio više od 1000 nastupa u jedinom klubu u kojem je nastupao. Danas je pomoćni trener, naravno, u Manchester Unitedu.

>>Pogledajte kakav je Giggs majstor, može tehnicirati i s krumpirom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZI
zico
11:29 03.03.2015.

Irwina a ne Irwinga......