Počelo prvenstvo

Naglić nakon Zadrova poraza: Prevelika je razlika u korist Cedevite

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Zadar - Cedevita
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Zadar - Cedevita
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Zadar - Cedevita
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Zadar - Cedevita
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Zadar - Cedevita
06.10.2017.
u 20:48
Nakon ovakve utakmice teško je izaći pred novinare, ali naše navijače koji su došli u Zagreb, kazao je zadarski centar Šime Špralja.
Pogledaj originalni članak

Samo dva dana nakon utakmice u ABA ligi, Cedevita i Zadar susreli su se i u domaćoj HT Premijer ligi no odnos snaga bio je poprilično sličan. Zadarsku utakmicu cedevitaši su dobili 92:76, a zagrebačku 76:65, no niti ovaj put Zadrani nisu niti u jednom trenutku izgledali kao momčad koja može ugroziti Zagrepčane.

- Nakon ovakve utakmice teško je izaći pred novinare, ali i naše navijače koji su došli u Zagreb, no prevelika je razlika u kvaliteti između nas i Cedevite. Doduše, danas smo igrali s više energije nego u zadarskoj utakmici - ustvrdio je iskusni centar zadarskog sastava Šime Špralja, a na sličan način razmišljao je i trener gostiju Aramis Naglić:

- Potrebna su nam pojačanja na poziciji jedan i tri, no teško je naći kvalitetne igrače za novac koji imamo i uz činjenicu da je tržište prilično opustošeno. Situacija u klubu takva je da se dosta rigorozno gleda na potrošnju što je s jedne strane i dobro, no onda moramo biti objektivni u ciljevima. U takvim okolnostima i ovakvim utakmicama ne preostaje nam ništa drugo nego davati priliku našim najmlađim igračima među kojima je Luka Tomas momentalno najveći potencijal u klubu. Dečko je to ogromne energije i sjajne radne etike i današnju minutažu zaslužio je ponašanjem na treninzima.

Jedan drugi Luka (Božić), tri godine stariji dojučerašnji zagrebaš, opet je bio najučinkovitiji igrač Zadra (19 koševa). S druge strane, i Cedevitin trener Jure Zdovc odlučio je dati priliku svojim mlađim igračima kao što su 19-godišnji razigravač Toni Perković i 18-godišnje krilo Darko Bajo koji je odigrao svoju najveću seniorsku minutažu (19 minuta) i zabio devet koševa (uz dvije trice). Svoj prvi koš za Cedevitu zabio je novopridošli Nik Slavica, no Zdovc je od svojih klinaca očekivao više:

- Malo sam više očekivao od Perkovića, Slavice i Baje. Dobro su radili na treninzima i morali su igrati hrabrije, agresivnije i s više energije.

Bez obzira što je Cedevita do prvih bodova u domaćem prvenstvu došla bez iti najmanih poteškoća, nije Zdovc skrivao niti svoje opće nezadovoljstvo izvedbom svoje momčadi:

- Ovakih utakmica se uvijek pribojavam. Dva dana prije u Zadru pobijedili smo prilično lako i nakon takvih utakmica se igrači ili opuste ili odluče da će dati 20 koševa i tako je i bilo. Igrali smo egoistično kao i protiv FMP-a i na kraju smo završili utakmicu ispod svih mojih kriterija.

Za razliku od one zadarske utakmice u ABA ligi u kojoj nema ograničenja, slovenski stručnjak na klupi Cedevite ovom se prilikom susreo s ograničenjem po kojem na parketu mogu biti samo dva stranca što mu i nije bilo tako jednostavno pohvatati uz četiri stranca (u nedjelju iz Kine dolazi i peti, centar Johnson) i toliko ozlijeđenih hrvatskih igrača (Ukić, Ramljak, Arapović...).

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar comandante
comandante
19:05 08.10.2017.

zadar uopće nije toliko loš koliko loše igraju... a ovaj Naglić samo kmeči....