CIBONA

Pobijediti Le Mans i zakoračiti u Top 16

16.12.2008.
u 11:01
Pogledaj originalni članak

U trenerskoj filozofiji Velimira Perasovića svaka je sljedeća utakmica najvažnija. No, i među važnima ima važnijih, a to je utakmica protiv Le Mansa.

Kada je već tako daleko dogurala (4:2), za Cibonu bi bilo tragično da ne uđe među 16 najboljih. A u sljedećim utakmicama tomu se najlakše približiti pobjedom nad Le Mansom, uza Žalgiris, jedinom momčadi bez pobjede u Euroligi.

Ne smije biti anarhije
No, upravo u tomu krije se enigma. Ili će Francuzi doći u baš-me-briga stilu ili će spašavati obraz.

Cibonin trener Perasović uvjeren je u ovo drugo:

- Neće oni doći s bijelom zastavom jer su matematički još živi. Moramo igrati kontrolirano, ne smijemo im upasti u ritam. Naš prvi susret bila je neka vrsta prekretnice. Do tada smo igrali brže, ali smo i više griješili.

Peras želi da Cibona igra što je brže moguće, ali kontrolirano.

- Posljednjih mjesec dana iskristalizirali smo sustav igre. Moramo igrati kontrolirano, inače upadnemo u anarhiju. Nemamo igrače za drugačiji način igre.

Le Mans je momčad atleta, igra brzo, uz puno paljbe. Momčad napadački nose Spencer, Bluthental, Chase i Brazilac Batista. Obranu u reketu drže centri Badiane i Koffi.

Marshall će se razigrati
Le Mans je u francuskom prvenstvu slavio u gostima kod Besançona (65:62) i sa sedam pobjeda dijeli četvrto mjesto. Momčad iz grada automobilskih utrka prošle je sezone u Euroligi uspjela pobijediti jedino Cibonu. Ove sezone to se vukovima ne smije dogoditi.

- Moramo izvući pobjedu kako god znamo i umijemo. Ona nas održava živima. Očekujem sličnu utakmicu kao protiv Avellina, čvrstu - kaže Peras.

Cibonin trener nada se da će se Marshall ponovo razigrati:

- Dovoljno je dobar da se izvuče iz krize. Njegovi nastupi prije tučnjave u Splitu to potvrđuju.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr