HOKEJAŠI UOČI SP-a

Po zlato u Eindhoven, a potom u Zagreb stiže hokejaška elita

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Po zlato u Eindhoven, a potom u Zagreb stiže hokejaška elita
21.03.2015.
u 07:00
Pravo nastupa za Hrvatsku stekli su odlični igrači Murray, Glumac, Ouzas, Dekanich, Perkovich, Naglich, Kinasewich...
Pogledaj originalni članak

Hrvatska hokejaška reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči SP-a Divizije 1B u Eindhovenu, a trener Don McLean imat će najjaču reprezentaciju dosad.

Vratari Ouzas i Dekanich, bekovi Martinović, Sertich, Waugh, Letang, napadači Murray, Glumac, Kinasewich, Perkovich uz postojeći hrvatski kadar idu po zlato u Eindhoven, što bi bio najveći uspjeh u povijesti reprezentativnog hokeja. Protivnici će biti Nizozemska, Koreja, Litva, Velika Britanija i Estonija.

– Prošle godine osvojili smo srebro, a s obzirom da sada imamo jaču momčad, cilj je zlatna medalja – ne bježi od ambicioznog plana izbornik, Kanađanin Don McLean.

Predsjednik Saveza Nikola Švigir otkrio je da je pred reprezentacijom ambiciozan trogodišnji plan koji uključuje i pokušaj plasmana na Olimpijske igre.

– Cilj je biti prvi na predstojećem SP-u, a potom sljedeće sezone organizirati svjetsko prvenstvo Divizije 1A u Zagrebu – otkrio je Švigir.

A tada bi Zagreb vidio hokejaški jake zemlje poput Ukrajine, Kazahstana, Italije, Japana...

Uoči SP-a izabranici Donalda McLeana odigrat će jednu pripremnu utakmicu, 7. travnja u Zagreb stiže Slovenija predvođena bivšim golmanom Medveščaka Robertom Kristanom.

A na toj utakmici u kockastom dresu mogao bi zaigrati i ljubimac Ledene Joel Prpić, koji će se vjerojatno priključiti reprezentaciji.

>>Dovest ćemo mlade Ruse, ali i Fince, te ih uklopiti u naš sjevernoamerički stil

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne priča. Na pitanje je li ikad zapucao na brata kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je skupa sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

FU
FULL
15:24 21.03.2015.

Bit će ludila!

Avatar Sheldon
Sheldon
23:39 21.03.2015.

ajmooooooo!