Kruno Jurčić

''Pljuska sa Zadrom nam je koristila, možda je tako i s Hajdukom''

Foto: NK Dinamo
''Pljuska sa Zadrom nam je koristila, možda je tako i s Hajdukom''
23.03.2010.
u 13:06
- Optimist sam kao i Zdravko Mamić, taj optimizam svi širimo na svoj način. Zdravko ima pravo vjerovati u nas, on to kaže na svoj način, mediji malo još nakite...
Pogledaj originalni članak

Došli su u istim majicama koje pozivaju gledatelje na današnji polufinale kupa Dinama i Hajduka. Tako su nekad u istim majicama istrčavali na Maksimir ili Poljud, ali i na terene Lige prvaka Krunoslav Jurčić i Silvio Marić.

- U sjećanju mi je posebno ostala naša pobjeda na Poljudu 2:1 - prisjetio se Marić.

- Je, tada nas je trenirao Otto Barić - prisnažio je Jurčić.

- A da, i ona 1:1 u Splitu, kad je "sveti Duje" skrenuo moju loptu u stativu - nasmijao se Marić koji je u kontaktu s kapetanom Hajduka Srđanom Andrićem.

- Prijatelji smo i nemojmo se zavaravati, neće to biti lagana utakmica. Oni su dobro krenuli i bili bi još opasniji da nisu primili onaj glupi pogodak od Rijeke koji ih je poremetio. Njima su dvije utakmice s Dinamom, tzv. "vadilice". Kruno će rutinski osvojiti prvenstvo, a i plavima su ova dva susreta ipak najveći ispiti ovog proljeća - rekao je Marić uoči današnjeg derbija.

U derbiju Jurčić neće moći računati na Cufrea, Bišćana, Dodu i Lončarića.

- I pripremamo se za ovakve utakmice, za teške susrete. Dobro nam je došao način na koji smo pobijedili u Koprivnici. Mogu jamčiti, tvrditi da ćemo osvojiti naslov prvaka, a kup je specifičan, dvije su utakmice, ali imamo jaku momčad koja i ove godine može osvojiti dvostruku krunu - govorio je Kruno Jurčić.

Plavi je trener rekao da je njima Zadrova pljuska dobrodošla, možda je tako i Hajduku pogodovao poraz od Lokomotive...

- Nisam dovoljno blizu njihove svlačionice da bih znao kako se osjećaju. Na nas je 0:0 sa Zadrom pozitivno djelovalo, sve se diglo, ugođaj u momčadi, rad na treninzima...

Je li vam Zdravko Mamić svojim istupom stavio hipoteku na leđa?

- I ja sam optimist, taj optimizam svi širimo na drukčiji način. Zdravko ima pravo vjerovati u nas, on to kaže na osebujan način, mediji to još malo nakite. Ne, ne doživljavam to hipotekom jer kup možemo osvojiti - odgovorio je Jurčić koji očekuje defenzivniji Hajduk.

- Sigurno, jer dvije su utakmice, ostat će u svom rasporedu, ali s većom dozom defenzive, znaju da imaju uzvrat u Splitu. Mi? Bit ćemo čvrsti i organizirani, očekujem da budemo i efikasniji, nisam zabrinut. Gospodin Poklepović mi je bio učitelj, mnogo sam naučio od njega, ima zanimljive treninge i opservacije, ali kako će on na sve danas reagirati, teško je predvidjeti.

U derbiju će suditi Križarić koji vam je sudio i u Koprivnici. Nama se nije svidio, vašem vrataru Butini jest, a vama? Prije negoli će odgovoriti, Jurčić je zastao, nešto promrmljao, pa rekao da nema komentara na to tko sudi, a onda odgovorio:

- Teško je bilo suditi u Koprivnici jer smo i Slaven i mi igrali agresivno. Svidio mi se način na koji je sve riješio bez kartona, odlučio je pustiti mušku borbu i to se u osnovi mijenja. A sad, prigovora oko pokojeg prekršaja s obje bi strane bilo.

Jurčić i Marić pozvali su navijače na današnju utakmicu, znaju da će na uzvratu ponovno biti pakleno, a trener je upozorio i na jakog suparnika.

- Nemojte podcjenjivati Hajduk ni u jednom trenutku, samo je pitanje kad će se posložiti i postati moćni. Momčad koja ima Sharbinija, Ibričića, Andrića, Skoku, Strinića te Vukušića, koji mi se jako sviđa, ne smije se podcijeniti.

Mamić je najavio da će kupiti Željka Sopića.

- Volio bih da moj prijatelj zaigra u Dinamu, ali sumnjam da će ga Lokomotiva pustiti - izazvao je smijeh Marić, jer svi znaju da je Lokomotiva sestrinski klub plavih.

- Važno je imati vođu na terenu, da ne galami samo trener. A u svojoj momčadi vidim Badelja i Barbarića koji će biti zaštitni znak i prvi vođa - dodao je Jurčić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
14:55 23.03.2010.

Hrvatski nogomet je koma i trebalo bi ga proglasit amaterskim-da nema mamića bio bi još totalnija koma nego šta je !Treba proglasit nogomet amaterskim a ne da mi tamo nepismeni nogometaši od poreznih obaveznika spremaju novce u svoj đep a ništa koristi od svih njih!Mamić uzgaja telad pa tu telad dobro prodaje na zapadu a lovu sprema u svoj đep

OB
-obrisani-
18:04 23.03.2010.

Ukinite HNL! Dosta blamaže!!!!