ITALIJA Prva procjena poraza u glasovanju je kazna zbog dogovaranja utakmica

Platinijeva pljuska Italiji

Foto: import
Platinijeva pljuska Italiji
18.04.2007.
u 19:20
Pogledaj originalni članak

Talijansko izaslanstvo ne krije razočaranje rezultatom glasovanja Uefina Izvršnog odbora u Cardiffu o dodjeli organizacije Eura 2012. Poljskoj i Ukrajini.
Italija je kažnjena zbog dogovaranja rezultata utakmica u nogometnom prvenstvu i zbog nasilja na stadionima koje je kulminiralo ubojstvom policajca, prva je procjena nakon poraza. Talijanska ministrica sporta Giovanna Melandri ne krije razočaranje, ali dodaje da sada talijanska reprezentacija mora pobijediti na terenu.

Ostavka Matarresea
 Antonio Matarrese, predsjednik saveza klubova, govori o "još jednoj Platinijevoj pljuski talijanskom nogometu" i  ne isključuje mogućnost svoje ostavke, iako je na dužnost stupio prije godinu dana.

- Sportska politika utjecala je na izbor Poljske i Ukrajine - kazao je novoizabrani predsjednik Talijanskoga nogometnog saveza Giancarlo Abete.
 - Htjeli smo otvoriti sportsku manifestaciju za 85 milijuna Europljana - kaže Abete, ali priznaje jasnu pobjedu Poljske i Ukrajine pošto je ta kandidatura dobila osam od mogućih 12 glasova.

Bogati darovi
 - Dana nam je izvanredna prilika, sada moramo pokazati da smo je zaslužili - rekao je Grigorij Surkis, predsjednik Ukrajinskog nogometnog saveza, nakon Uefine odluke.

Surkis je bogati šef Dinama iz Kijeva, a talijanski list Corriere della Sera optužuje ga da je poklonio bogate darove ostalim kolegama u Izvršnom odboru Europskog nogometnog saveza.

Pogledajte na vecernji.hr