Lučko

Plahutar: Ipak idemo u prvoligašku avanturu

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Plahutar: Ipak idemo u prvoligašku avanturu
27.05.2011.
u 10:07
U Lučkom bi na svakoj utakmici bilo četiri do pet tisuća ljudi. No, nije ni stadion u Kranjčevićevoj tako daleko od Lučkog
Pogledaj originalni članak

U nogometnom klubu Lučko već se danima čude kako se javnost krivo informira o tome da Lučko neće igrati sljedeće sezone u Prvoj HNL. Jer, upravni odbor kluba je jednoglasno zaključio: Idemo u prvu ligu.

– Imali smo ideju da investiramo u gradnju reflektora na našem stadionu, no zasad smo odustali od toga, pa ćemo igrati na stadionu u Kranjčevićevoj. Ljudi iz Zagreba izašli su nam ususret i uredno smo se licencirali – istaknuo je Petar Plahutar, predsjednik kluba.

Lučko je izborilo prvu ligu kao druga momčad u Drugoj HNL.

– Htjeli smo biti prvi, no nije išlo. Gorica je bila bolja. Istina je da smo se dugo lomili idemo li u prvoligašku avanturu ili ne. Obavili smo niz razgovora u gradu, ZNS-u, sa sponzorima. I, eto, odlučili smo pokušati, pa što bude. Vjerujem da uz dobru organizaciju nećemo plesati samo jedno ljeto – rekao je Plahutar.

Žali što se neće igrati u Lučkom.

– Garantiram da bi na svakoj utakmici bilo četiri do pet tisuća ljudi. No, nije Kranjčevićeva tako daleko od Lučkog – istaknuo je Plahutar.

Nije tajna da je upravo Plahutar uložio najviše novca u klub.

– Nije to bitno. Moramo uključiti još puno drugih sponzora, jer će troškovi sigurno biti veći nego u drugoj ligi – kaže Plahutar.

U Lučkom neće slaviti samo ulazak u prvu ligu.

– Uskoro ćemo otvoriti novu sportsku dvoranu u sklopu Sportskog centra Lučko. Naša druga momčad, koja igra pod imenom SC Lučko, izborila je ulazak u Drugu zagrebačku ligu. Najviše zasluga za to ima njezin vođa Josip Zornjak, inače naša Katica za sve u klubu – zaključio je Plahutar.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BZ
Branko Zajec
13:18 27.05.2011.

Znači li to, da Istra napušta prvu ligu ?