EUROPSKA LIGA

Petrić: Svi možemo više, a tu ubrajam i sebe

Foto: AFP
Petrić: Svi možemo više, a tu ubrajam i sebe
01.04.2010.
u 13:14
Nogometaši HSV-a u nastavku bundesligaške sezone odigrali su jedanaest utakmica, a samo u njih tri pobijedili. U posljednje tri osvojili su samo bod.
Pogledaj originalni članak

Udaljilo je to hamburšku nogometnu momčad ne samo od borbe za naslov njemačkih prvaka, već i od izlaska u Europu, o čemu je za Kicker pričao napadač momčadi i hrvatske reprezentacije Mladen Petrić.

U ponedjeljak su igrači i trener kluba Burno Labbadia održali sastanak, a Petrić otrkiva o čemu se pričalo.

Kreće li se, nakon održanog razgovora, od nule?

- Razgovor je bio konstruktivan, ali ne bih rekao da krećemo od nule. No, neke smo stvari ostavili iza sebe.

Je li razgovor vodio trener i uprava kluba ili su se i igrači mogli štogod reći?

- Naravno da smo i mi diskutirali. Nije se držao govor već se razgovaralo i to iskreno, otvoreno i direktno. To nam je bilo potrebno.

Zbog čega? Što se s HSV-om dogodilo u 2010. godini?

- Teško je to objasniti. Nismo iskazali potencijal koji imamo. A, s propuštenim ciljem odlaska u Ligu prvaka u momčad se uvuklo i razočaranje.

Odnosi li se to i na vam osobno?

- Svi možemo više pokazati, a tu ubrajam i sebe. Postavio sam si visoke ciljeve, izrazito sam samokritičan i svoje izvedbe sam mogu vrlo dobro ocijeniti.

Predsjednik kluba Bernd Hoffemann očekuje da utakmica protiv Standarda (četvrtfinale Europa lige) bude prekretnica. Vi također?

- Ja očekujem da svi budu svjesni toga da nam Europa liga donosi povijesnu šansu. Jedinstvena je prilika u svom "dnevnom boravku" igrati finale tog natjecanja (finale se igra u Hamburgu 12. svibnja, op.a.).

Može li Europa liga spasiti HSV-ovu sezonu?

- Naravno, ali moramo u finale. Rezultat slabiji od toga ne smije nas zadovoljiti i moramo biti svjesni onoga što je na kocki u Bundesligi. Ne smijemo propustiti nastupe u europskim natjecanjima sljedeće sezone - zaključio je Petrić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.