EUROPSKA LIGA

Petrić: Finale u Hamburgu je posebna motivacija

Foto: AFP
Petrić: Finale u Hamburgu je posebna motivacija
20.04.2010.
u 17:58
Hrvatski nogometni reprezentativac Mladen Petrić propustit će zbog ozljede prvu utakmicu polufinala Europa lige protiv Fulhama u Hamburgu, ali se nada da će zaigrati u Londonu.
Pogledaj originalni članak

Petrića je iz pogona izbacilo napuknuće mišića u području aduktora. Ove sezone postigao je šest pogodaka u Bundesligi (u 23 utakmice), pet golova u Europa ligi (u 10 utakmica), kao i dva u DFB Pokalu (u dvije utakmice). Problema s preponama ima već neko vrijeme, istu je ozljedu osjećao u utakmici protiv Standarda (pobjeda 3:1, dva njegova gola) i Bochuma (pobjeda 2:1). Novu ozljedu okarakterizirao je 'kao "jednu od najglupljih koju je ikada imao''.

Iako neće zaigrati u četvrtak u prvom dvoboju protiv Fulhama, službena web-stranica Europske nogometne federacije (UEFA) baš je njega izabrala za opsežnu najavu tog dvoboja.

- Činjenica da se finale Europa lige ove sezone igra u Hamburgu (12. svibnja, op.a.) nam donosi dodatni pritisak, ali to je pozitivni pritisak. Kada imate priliku igrati finale u svom dvorištu, to trebate iskoristiti kao dodatnu motivaciju. Potpuno je drukčiji osjećaj igrati finalnu utakmicu na svom stadionu, ili na bilo kojem drugom – kaže Petrić.

- U Europi uživamo dobru reputaciju. Drugu sezonu zaredom smo u polufinalu, nema baš mnogo momčadi koje se mogu pohvaliti takvim učinkom. Igrali smo u Europa ligi s mnogo samopouzdanja i eliminirali neke jake suparnike. Isto kao i prošle sezone, kada nitko nije računao da možemo biti tako jaki – dodao je 29-godišnji hrvatski napadač.

HSV je prošle sezone propustio veliku priliku za svoj prvi europski finale nakon 1983. godine, hamburški klub je protiv bundesligaškog protivnika Werdera slavio u gostima sa 1:0, samo da bi izgubio kao domaćin sa 3:2, pa je sastav iz Bremena zbog većeg broja golova u gostima prošao u finale, u kojem je bolji od njega bio Šahtar iz Donjecka Darija Srne.

- Ovoga puta nas očekuju sasvim drukčije polufinalne utakmice. Tada protiv Werdera nismo imali niti najmanje sreće. Werder nas je eliminirao, iako imam dojam da to nije bilo u potpunosti zasluženo. No, događa se. Ne trebamo se previše osvrtati na te utakmice lani s Werderom. Mislim da ovoga puta imamo potencijalno bolju, kvalitetniju momčad. Uspijemo li to i pokazati, vjerujem da ćemo ove sezone biti bolje sreće.

HSV-u i Petriću na putu do finala stoji Fulham. Petrić kaže da je gledao njihovu pobjedu u skupini protiv njegova bivšeg kluba Basela.

- Nisam tada obraćao mnogo pažnje na Fulham, tko bi tada mogao znati da će nam oni biti protivnici u polufinalu. Ne mogu baš previše reći o Fulhamu. Jasno je da ih moramo respektirati s obzirom na velike suparnike koje su eliminirali na putu do polufinala. Uostalom, kada ste među četiri najbolja, ne možete očekivati laganog suparnika.

Zbog odsustva Petrića, HSV-ov trener Bruno Labbadia će više nade polagati u švedskog internacionalca Marcusa Berga, kao i u nizozemskog veterana Ruuda van Nistelrooya, koji je od dolaska u HSV u siječnju ove godine postigao dva pogotka za hamburški klub u Europa ligi.

- Van Nistelrooy je dugo bio ozlijeđen, nedostajalo mu je utakmica u nogama, ali vidi se da je iz utakmice u utakmicu sve bolji. Ponovno je pronašao svoj prepoznatljivi stil igre. Jasno da svakom igraču treba vremena za prilagodbu na novu momčad, ali kod njega je sve to prošlo jako dobro.

Petrić neće zaigrati sljedeći četvrtak u Hamburgu, ali se nada da će biti spreman za uzvrat 29. travnja u Londonu. Uspomene na zadnje utakmice koje je odigrao u tom gradu su različite. Upravo je njegov pogodak za pobjedu Hrvatske na Wembleyju 3:2 u kvalifikacijama za Euro 2008. godine eliminirao Engleze s Europskog prvenstva. No, ''Gordi albion'', kojeg je u međuvremenu umjesto Stevea McLarena preuzeo Fabio Capello, uzvratio je s dvije pobjede protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Na Wembleyju su Englezi deklasirali Bilićevu vrstu s 5:1...

- Radujem se ponovnom dolasku u London. Atmosfera na engleskim stadionima je uvijek veličanstvena – zaključio je Petrić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.