Karate

Pet hrvatskih medalja u jednom danu, Pehar prvakinja Europe

Foto: Brotnjo.info
Pet hrvatskih medalja u jednom danu, Pehar prvakinja Europe
09.02.2020.
u 17:54
Nikad se u povijesti hrvatskog karatea nije dogodilo da su naši reprezentativci na nekom velikom natjecanju u jednom danu osvojili pet medalja
Pogledaj originalni članak

Jelena Pehar, 19-godišnja članica zagrebačkog Ipona, nova je prvakinja Europe u karateu do 21 godinu. Djevojka rođena u Ljubuškom i stasala u Karate klubu Brotnjo iz Čitluka u finalu kategorije do 50 kg pobijedila je Portugalku Catarinu Rodrigues (1-0) i tako začinila jedan spektakularan dan za Hrvatsku na Prvenstvu Europe za kadete, juniore i mlađe seniore što se održavalo u Budimpešti.

Naime, nikad se nije dogodilo da hrvatski sportaši na jednom velikom natjecanju u jednom danu osvoje pet medalja, uz Jelenino zlato osvojene su i tri bronce koje od ove nedjelje pripadaju Lauri Fučik (61 kg, Delta Rijeka), Lei Vukoja (68 kg, Sokol Split), Luciji Lesjak (preko 68 kg, Hrvatski dragovoljac) i Renatu Rešetaru (84 kg, Zamet).

Zlatna Jelena karateom se počela baviti po uzoru na svog brata, a kada se zbog nastavka školovanja i studija na Fakultetu prometnih znanosti preselila u Zagreb počela je raditi s bivšim svjetskim prvakom Danilom Domdjonijem i postala član njegova kluba Ipon.

Da je riječ o velikom talentu Jelena je najavila još 2015. kada je u dalekoj Jakarti, s 15 godina, postala svjetska kadetska prvakinja i za što je nagrađena HOO-ovom nagradom Dražen Petrović za najveću nadu hrvatskog ženskog sporta.

Kao juniorka, Pehar je bila druga (do 53 kg) na Prvenstvu Europe u Sočiju (2018.), a iste godine debitirala je i na seniorskom Svjetskom prvenstvu s kojeg se vratila sa zapaženim petim mjestom.

Osim spomenutih, s ovog natjecanja s medaljom (ekipnom broncom) u Hrvatsku se vraćaju još i katašice, kadetsko-juniorska kombinacija, Inga Grgić, Sabina Petković i Stela Horvat.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.