Odluka u ožujku

Pet gradova žele biti domaćini završnog Mastersa

Foto: Reuters/Pixsell
Pet gradova žele biti domaćini završnog Mastersa
14.12.2018.
u 12:12
London se ponovo kandidirao i ušao u uži izbor
Pogledaj originalni članak

London, Manchester, Singapur, Tokio i Torino kandidirali su se za domaćina završnog Mastersa od 2021. godine, objavila je u petak Teniska asocijacija profesionalaca (ATP).

Više od 40 gradova izrazilo je želju za organizacijom tog turnira od 2021. do 2025. godine, a ATP je skratio listu na pet. Među njima je i London, ali mu ugovor istječe 2020. i već u ožujku sljedeće godine znat će se hoće li ostati organizator završnog Mastersa ili će to biti neki od preostala četiri grada. 

Domaćini turnira su, od 1970. godine kada je organiziran u Tokiju, bili razni gradovi. New York je bio domaćin 13 godina, Frankfurt šest, a održavan je i u Hanoveru, Lisabonu, Sydneyu, Houstonu i Šangaju.

Turnir okuplja osam najboljih tenisača svijeta i osam najboljih parova, a nagradni fond je ove godine iznosio 8.5 milijuna dolara. Rekorder po broju titula na završnim Mastersima je Švicarac Roger Federer sa šest, a Đoković, Pete Sampras i Ivan Lendl imaju ih po pet.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.