FED KUP

Pennetta lako donijela Italiji prvi bod

Foto: AFP
Pennetta lako donijela Italiji prvi bod
07.11.2009.
u 12:40
Flavija Pennetta donijela je talijanskoj Fed Cup reprezentaciji prvi bod u finalu ovog natjecanja, kojeg Italija protiv SAD-a igra na zemljanjim terenima Reggio Calabrije.
Pogledaj originalni članak

U uvodnom meču finala nije bilo nikakvih problema za jedanaestu tenisačicu na svijetu, koja je slavila sa 6:3, 6:1 protiv Alexe Glatch (132. igračica na WTA ljestvici). Time je Italija uvjerljivo krenula u osvajanje naslova kojem su jako blizu otkada se saznalo da će Amerikanke igrati bez Serene Williams, a predvode ih Melanie Oudin i Alexa Glatch.

Prvi set je Pennetta osvojila sa 6:3 uz dva breaka, dok je u drugi Amerikanka Glatch stratala s oduzetim servisom za 1:0. Odgovor Pennette je bio gromovit - osvojila je šest gemova zaredom za uvjerljivu pobjedu.

Talijanka je imala daleko veći broj izravnih poena (33-14), te je kontrolirala meč od samog početka, u kojem je, inače, osvojila i čak 83 posto poena nakon drugog servisa (20 od 24 poena).

Zanimljivo je da su te dvije tenisačice u karijeri igrale jednom i to ove godine. U pitanju je bila također zemljana podloga i to Grand Slam turnir, Roland Garros. Rezultat je bio čak 6:1, 6:1 za 20-godišnju američku tenisačicu.

U drugom subotnjem meču igraju Francesca Schiavone i Melanie Oudin. 

Fed Cup, finale:

Pennetta - Glatch 6:3, 6:1

Schiavone - Oudin (kasnije)

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.