NHL LIGA

Penguinsi bolji od Canadiensa

Foto: AFP
Penguinsi bolji od Canadiensa
11.12.2009.
u 08:38
U noći sa četvrtka na petak u NHL ligi je na rasporedu bilo šest utakmica. Uspješniji su bili domaćini s četiri pobjede, dok su na gostovanju slavili hokejaši Pittsburgh Penguinsa i Ottawa Senatorsa.
Pogledaj originalni članak

Penguinsi su s 3-2 pobijedili Montreal, prekinuli niz Canadiensa od tri uzastopna slavlja, a pobjedu je aktualnim prvacima donio Pascal Dupuis sedam minuta prije kraja utakmice. U 21. pobjedi Penguinsa ove sezone zabili su i Matt Cooke i Sergej Gončar, koji je uz gol upisao i asistenciju.

Švedski reprezentativac Daniel Sedin zabio je prva tri gola Vancouvera za domaću 4-2 pobjedu nad Atlanta Thrashersima 4-2. Mason Raymond se također upisao u strijelce, a vratar Roberto Luongo obranio je 23 udarca prema vratima, te su tako Canoucksi došli do 11. ovesezonske domaće i 17. ukupno pobjede (u 31 utakmici).

Nashville Predatorsi slavili su protiv Columbus Blue Jacketsa 4-3 nakon boljeg izvođenja penala. Bila je to 13. uzastopna domaća pobjeda Predatorsa nad Blue Jacketsima, a gostima je presudio Steve Sullivan golom iz penala u četvrtoj rundi raspucavanja. Posljednji je put Columbus slavio u Nashvilleu 3. travnja 2006. godine.

Boston Bruinsi su na domaćem ledu pobijedili Toronto Maple Leafse 5-2, tako došli do osme pobjede u zadnjih deset utakmica i preuzeli čelnu poziciju Sjeveroistočne divizije od Buffalo Sabresa. Dva puta Mark Recchi, te jednom Mark Stuart, Derek Morris i David Krejči zabili su za Bruinse, koji su tako Maple Leafse uvjerljivo pobijedili dva puta u razmaku od pet dana (prošle subote slavili su 7-2).

NHL liga, četvrtak:

Boston – Toronto 5-2
Philadelphia – Ottawa 0-2
Montreal – Pittsburgh 2-3
Nashville – Columbus 4-3 (penali)
Vancouver – Atlanta 4-2
Los Angeles – Phoenix 3-2 (penali)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.