KREĆU PO MEDALJU

Pavić: Naš primarni cilj je plasman na OI u Rio!

Pavić: Naš primarni cilj je plasman na OI u Rio!
26.07.2015.
u 09:25
– Kanađani su tjelesno dobro pripremljeni, jaki su. Mogu iznenaditi, ali nemaju kvalitetu za uključivanje u borbu za medalju – napominje Tucak.
Pogledaj originalni članak

Kad su u pitanju svjetska vaterpolska prvenstva, hrvatska se vrsta ima čime podičiti. Na četiri posljednja osvajala je medalju. Niz je započet pod palicom Ratka Rudića 2007. u Melbourneu kada smo se nakon finala s Mađarskom domogli zlata. Na sljedeća tri prvenstva medalja je bila nešto manje sjajna - brončana, ali i to je veličanstven doseg u sve jačoj konkurenciji. Treći smo bili u Rimu 2009. i Šangaju 2011. s Rudićem te u Barceloni 2013. s Tuckom.

Možemo li taj medaljonosni niz nastaviti?

– Mi počinjemo prvenstvo s tom željom – kaže naš izbornik Ivica Tucak kojemu je to druga svjetska smotra s nacionalnom vrstom.

Hrvatska je u skupini A, prvu utakmicu igra u ponedjeljak u 8.30 sati po hrvatskom vremenu s Kanadom, U skupini su Brazil i Kina.

– Kanađani su tjelesno dobro pripremljeni, jaki su. Mogu iznenaditi, ali nemaju kvalitetu za uključivanje u borbu za medalju – napominje Tucak.

U sastavu koji će nas zastupati u Kazanju sedam je zlatnih olimpijaca iz Londona - Pavić, Burić, Joković, Muslim, Bušlje, Sukno i Obradović - te šestorica novih - Bijač, Lončar, Petković, Bukić, Paškvalin i Šetka. Jedan "zlatni" iz Londona, Ivan Buljubašić, otpao je uoči odlaska u Kazanj.

– Zaključio sam da su nam dva braniča, Burić i Bušlje, dovoljna i da je bolje da imamo veći izbor vanjskih igrača. Posebno stoga što se Obradović također dobro snalazi i na poziciji braniča – obrazložio je Tucak.

Cilj naše vrste u prvoj fazi natjecanja je osvojiti prvo mjesto u skupini. Ono vodi izravno u četvrtfinale.

– I završni turnir Svjetske lige je pokazao da se svjetski vaterpolski vrh proširio. Za medalje konkurira čak devet-deset reprezentacija – istaknuo je Tucak.

I u Kazanju će jedan od naših najjačih aduta biti vratar i kapetan Josip Pavić koji je ovog ljeta napustio Mladost i branit će za Olympiakos. Najbolji igrač s OI u Londonu ističe:

– Naš primarni cilj je plasman na OI u Rio, a to znači da u Kazanju moramo osvojiti medalju. Nedostajat će nam Nikša Dobud. Možda je pogriješio, ali svakako nije zaslužio tako brutalnu kaznu. Nikše se ne želimo odreći i zato ćemo u Rusiji igrati i za njega.

>>Tucak objavio popis igrača za Svjetsko prvenstvo

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.