BRAZIL Na pripremama u Weggisu počele i prve brige svjetskih prvaka

Parreira prijeti napuštanjem kampa

Foto: import
Parreira prijeti napuštanjem kampa
24.05.2006.
u 19:59
Pogledaj originalni članak

U samo nekoliko dana dolazak brazilske reprezentacije okrenuo je švicarsko mjestašce Weggis naglavačke. Otprilike 800 novinara svakodnevno prati svaki korak najvećih svjetskih nogometnih zvijezda. A ljubitelji "sambe" iz tog dijela Europe hodočaste u Švicarsku.

Glavna meta navijača i lovaca na autograme je hotel u kojem su Brazilci smješteni. No, do slike s vašim idolom teško da ćete doći jer su sve susjedne ulice blokirane. Stotine policajaca, zaštitara i pomoćnog osoblja pokušava Brazilcima osigurati mir.

No, nakon otvaranja Thermoplan Arene (na koje je čak i lokalni svećenik došao blagosloviti travu, a stotinjak djece nosilo je brazilske zastave), stadiona na kojem će izabranici Carlosa Alberta Parreire trenirati sljedeća dva tjedna, to će biti gotovo neizvedivo.

- Želimo mir. Ako se histerija nastavi morat ćemo mijenjati plan priprema. Pa čak i posegnuti za tajnom lokacijom gdje ćemo moći trenirati bez takvog pritiska, jer ne možemo normalno vježbati u takvim uvjetima. Nažalost, teško je sakriti Brazil - istaknuo je brazilski izbornik Carlos Alberto Perreira na prvoj konferenciji za novinare, koju je pratila 21 TV kamera, 50 fotografa i više od stotinu novinara.

Inače, Brazilci imaju i plan B za alternativni odlazak iz hotela. U svakom trenutku čeka ih brod koji bi ih preko jezera izveo iz baze. Tko zna, možda i šmugnu tim putem postane li im nepodnošljivo u Weggisu.

To švicarsko mjestašce bilo je tek jedna od 40 lokacija koje su ponuđene Brazilcima. U igri su još bila odredišta poput Francuske i Ujedinjenih Arapskih Emirata. No, teško je povjerovati da bi najatraktivnija momčad današnjice imala mir u bilo kojem kutku zemaljske kugle.

Na prvom, doduše neslužbenom, treningu bez lopte u srijedu ujutro bilo je tek 16 reprezentativaca, jer su ostali još bili na pregledima (među njima i Ronaldinho). Prva je zanimljivost da je Ronaldo trenirao odvojeno od ostale momčadi. Pedesetak minuta koliko je trajao trening samo je trčkarao oko terena.

Pogledajte na vecernji.hr