Boćanje

Papak i Santoro brončani na SP-u u Maconu

Foto: Dusko Marušić
Papak i Santoro brončani na SP-u u Maconu
03.10.2009.
u 16:30
Ante Papak osvojio je brončanu medalju na Svjetskom boćarskom prvenstvu u brzinskom izbijanju koje se održava u francuskom Maconu. Medalju istoga sjaja osvojio je i Gianfranco Santoro u disciplini pojedinačno, a u preciznom izbijanju ispao je u četvrtfinalu, baš ako i Jure Maglić u bližanju u krug.
Pogledaj originalni članak

Gianfranco Santoro plasirao se u polufinale Svjetskog prvenstva u Maconu pobjedom nad Nielom iz Monaka 13-2. Za ulaz u finale igrat će protiv Francuza Garcie koji ga je lani uspio pobjediti u finalu Europskog prvenstva u Saviglianu.

Jure Maglić nije uspio ući u polufinale bližanja i izbijanja u krug. U četvrtfinalu bolji od Maglića bio je talijanski boćar Luigi Gratapaglia 21-16.

Štafeta Sebastian Mrvčić i Roland Marčelja plasirali su se u polufinale i osigurali najmanje broncu. Mrvčić i Marčelja pogodili su 47/58 što je bio treći rezultat. Francuzi Amar i Alcaraz pogodili su 54/57, Talijani Griva i Longo 52/58, a za četvrtog polufinalista u dodatno trčanje od dvije i pol minute išli su Slovenci Borčnik i Petrič te Kinezi Chufeng i Shan jer su oba para imala po 46 pogodjenih boća.

Nakon dvije i pol minute četvrto mjesto u polufinalu zauzeli su Slovenci Borčnik i Petrič pogodili su 23/30, a Kinezi 15/30...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.