Završili 486 dana prije početka OI-a

Olimpijski stadion završen prije roka, Tottenham ga pokušava dobiti na sudu

Foto: Pixsell
Olimpijski stadion završen prije roka, Tottenham ga pokušava dobiti na sudu
30.03.2011.
u 14:53
Nekoliko tjedana prije roka završena je izgradnja londonskog olimpijskog stadiona.
Pogledaj originalni članak

 Radnici su položili travnatu podlogu na kojoj će se odvijati atletska natjecanja, te ceremonije otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara 2012.

Glavnina najvažnijeg objekta olimpijskih igara 2012. izgrađena je 486 prije početka najveće sportske manifestacije. Izgradnja stadiona je počela u svibnju 2008. godine i završena je nešto prije roka.

Bilo je angažirano više od 5.200 radnika, a posljednji dio atletske staze bit će postavljen do kraja godine, kako bi se izbjegla nepotrebna oštećenja što bi mogli učiniti strojevi.

No, tvrtka koja će se brinuti o svim objektima nakon Igara, Olympic Park Legacy Company, već je dobila i prvu tužbu. I to od nogometnog premijerligaša Tottenhama. Na sudu će tvrtka morati objasniti odluku da stadion po završetku Olimpijskih igara dodijeli West Hamu, a ne Tottenhamu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Idler 3
Idler 3
15:43 30.03.2011.

Ima li tko iz Engleske tko može pojasnit ovu zbrku oko stadiona? Jel u pitanju dio grada gdje je stadion izgrađen il nekaj drugo?

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
18:58 30.03.2011.

@Idler Olimpijski stadion je u kvartu Stratford, što je jako blizu West Hama, ali nije daleko ni od Tottenhama. West Hamu je dodijeljen stadion jer su se obvezali da će zadržati atletsku stazu, dok je Tottenham imao prijedlog ukloniti stazu i napravit rekonstrukciju tako da stadion bude potpuno nogometni, a za atletiku bi se koristio stari atletski stadion na Crystal Palaceu. Tottenhamov prijedlog nije imao šanse jer taj Olympic Park Legacy Company smatra da mora ostati spomen na Olimpijske igre koje će se održat u Londonu, a i puno novca poreznih obveznika je potrošeno, da bi se to samo uklonilo. Zato je i većina ljudi u Londonu podržala West Ham. Zanimljivo je da mnogi navijači West Hama ne žele preselit jer se boje da će na novom stadionu biti puno slabija atmosfera.