nikad ovakvog hrvata

Olić: Liga prvaka, finale, pa još u Madridu! Ne postoji ništa više

Foto: Reuters
Olić: Liga prvaka, finale, pa još u Madridu! Ne postoji ništa više
28.04.2010.
u 19:35
Gledam gore u semafor, smijem se i ne vjerujem - 0:1 Olić, 0:2 Olić, 0:3 Olić! Ma je li moguće...
Pogledaj originalni članak

U četvrtak oko podneva Bayernovi su igrači poletjeli iz Lyona prema Münchenu. Ivica Olić bio je budan do četiri ujutro, oko dva došao je do fizioterapeutove sobe u hotelu i legao na stol...

– Potrebna mi je masaža, još sam napet – rekao nam je u taj kasni sat naš sjajni napadač i dodao:

– Imam nekoliko šavova na glavi. Netko me dobro opalio laktom, puknula mi je koža. No, nije strašno, igrat ću u subotu protiv Bochuma – kaže hrvatsko-bavarski heroj.

Još nisam svjestan...

Ponovo smo razgovarali prije nego što je ušao u zrakoplov, pitali smo ga je li uopće svjestan što je napravio večer prije.

– Iskreno, nisam! Sanjam najljepši san života, čestitke stižu, moji su u Davoru poludjeli! Doznao sam da sam drugi igrač u povijesti Lige prvaka koji je postigao hat-trick u polufinalu, samo Del Piero i ja! Heeej!

Jeste li bili nervozni uoči utakmice?

– Priznat ću vam – kao nikad u životu! Prije Manchestera nisam bio ni približno tako nervozan. Došli smo gotovo do kraja, no važan je samo finale, važno je igrati u finalu, polufinalista svi odmah zaborave! Proganjalo me pitanje što ako se sad nešto dogodi i ispadnemo! Znam, bolji smo od Lyona, imamo dobar rezultat, ali riječ je o jednoj utakmici, u kojoj je sve moguće. Pogodiš vratnicu ili gredu, njima nešto uđe što nikad ne bi ušlo i sve se u sekundi okrene – otkrio nam je Olić svoje strahove uoči utakmice i nastavio:

– Onda me zovu oni moji iz Davora, kažu da feštaju cijeli dan! A ja poludio, govorim im "halo, stanite, čekajte da utakmica završi, ne okrećite ražanj bez zeca, nemojte me ukleti...

I onda u 6. minuti uzmete loptu Crisu, gurnete Müllera u "zicer", a on promaši!

– Uh... Strašno! Odmah mi je prošlo kroz glavu da će nam se to osvetiti! Napromašivali smo se u Münchenu, a nogomet ne trpi kompromise. Ne zabijete li svoje, odete k vragu. Srećom, nije nas to uzdrmalo, igrali smo izvrsno, bili smo prava momčad. A kad je tako, uvijek netko iskoči, ovaj put sam ja bio taj.

Da vam je netko rekao da ćete postići hat-trick u polufinalu Lige prvaka...

– Ma, da mi je rekao da ću igrati u polufinalu, pomislio bih, gle luđaka! A sad sam u finalu, igrat ću na stadionu Santiaga Bernabeua, u Madridu! Nema dalje, nema ništa više od toga!

Hat-trick u svakom klubu

Koliko ste hat-trickova postigli u karijeri?

– U svakom klubu barem po jedan. U Marsoniji, Dinamu, Zagrebu, CSKA, u HSV-u dva puta, ovo mi je prvi u Bayernu. Već sam se pitao hoću li ga postići, bliži se kraj sezone, ha-ha. Ovaj je najslađi i najdraži, naravno! Potkraj utakmice, gledam semafor i piše 0:1 Olić (26.), 0:2 Olić (67.), 0:3 Olić (78.)! Gledam i smijem se, sam sebi govorim, ma je li moguće!

Desnom nogom, pa lijevom nogom, na kraju i glavom...

– Strašno! U svlačionici sam rekao suigračima: "Što hoćete od mene? Čime da još zabijem? Ma ludilo...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

OB
-obrisani-
21:50 28.04.2010.

Liga prvaka, finale, pa još u Madridu! Ne postoji ništa više ?? Itekako postoji..Postoji finale World Cupa kojega če Ivica gledati po TV ekranu..

BP
bpza
22:11 28.04.2010.

Svaka mu čast! Olić je jedan od naših najboljih nogometaša ovog desetljeća!

JA
jasijen
00:10 29.04.2010.

Evo,prvi put da mogu bar priblizno razumjeti taj osjecaj,zahvaljujuci Olicu,ma ima da uziva i neka uziva do ludila,znam da je davao i davat ce uvijek sve od sebe jer je jednostavno takav prirodan vrijedni tip,zar ima nesto normalnije od toga da se sve ljudske vrijednosti nagrade zadovoljstvom i srecom,za sve one koji su posumnjali u istinske ljudske vrednote,!!!