Bayern u derbiju dočekuje vodeću Borussiju (D)

Olić: Dokazat ćemo da smo najbolja njemačka momčad

Foto: AFP
Olić: Dokazat ćemo da smo najbolja njemačka momčad
26.02.2011.
u 11:09
Danijel Pranjić, koji je zbog ozljede aduktora napustio teren na utakmici s Interom, bit će danas u konkurenciji za sastav domaćina
Pogledaj originalni članak

– Ništa osim naše pobjede ne dolazi u obzir – odlučan je predsjednik Bayerna Uli Höness uoči današnjeg derbija (18.30) s liderom prvenstva, Borussijom iz Dortmunda, koja sa 10 bodova prednosti pred Bayerom (L) i 13 ispred Bayerna sigurno kroči prema naslovu.

Klub iz Dortmunda sve je bliži magičnoj brojci, ove je sezone već skupio 10 gostujućih pobjeda, jednu manje od rekorda Werdera u sezoni 2003./2004. i HSV-a (2005./2006.). No, tradicija je uvjerljivo na strani Bavaraca, koji su kod kuće posljednji put izgubili od Dortmunda 12. listopada 1991. Nakon toga, na 18 gostovanja u Münchenu domaćin je slavio u 12, uz šest remija.

– Mi smo već prekrižili prvenstvo, no danas ćemo pokazati da je Bayern ipak najbolja njemačka momčad. Borussia ima ovako veliku bodovnu prednost zbog toga što smo mi u prvom dijelu sezone imali mnogo ozlijeđenih igrača, a većina njemačkih reprezentativaca bila je umorna nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu – rekao je hrvatski reprezentativac u dresu Bayerna Ivica Olić, koji će zbog ozljede utakmice svog kluba do kraja sezone gledati s tribina.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KA
karambita
12:58 08.03.2011.

Olicu ne seri.....pusiona u Minhenu, 3:1 za Borusiju