UPITNO FINALE

Odluka o Riberyju tek 18. svibnja

Foto: AFP
Odluka o Riberyju tek 18. svibnja
10.05.2010.
u 20:23
Međunarodni sportski sud (CAS) u Lausannei nada se da će odluku u drugostupanjskom žalbenom postupku koji je Bayern uložio zbog suspenzije od tri utakmice zabrane nastupa Francku Riberyju u Ligi prvaka donijeti 18. svibnja.
Pogledaj originalni članak

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) odredila je Riberyju strogu kaznu zbog, procijenjeno je, vrlo opasnog starta potplatom na gležanj argentinskog napadača Lyona Lisandra Lopeza u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka na Allianz Areni.

UEFA-ina Žalbena komisija potvrdila prvostupanjsko rješenje, nakon čega su u bavarskom klubu odlučili potražiti pravdu na jedinoj preostaloj instanci, kako bi ishodili smanjenje ove kazne i mogućnost da Ribery zaigra za Bayern u finalnoj utakmici Lige prvaka, 22. svibnja u Madridu protiv Intera.

Ribery je dosad odslužio jednu utakmicu suspenzije, a ostane li mu aktualna kazna na snazi, neće imati pravo nastupa u finalnom dvoboju na stadionu Santiago Bernabeuu, kao ni u prvoj utakmici Lige prvaka sljedeće sezone.

Iz CAS-a su najavili da će presudu o Bayernovoj žalbi donijeti četiri dana prije velikog finala u Madridu.

''CAS će svoju presudu donijeti vrlo brzo nakon konzultacija s predstavnicima svih zainteresiranih strana u ovome slučaju. CAS bi trebao biti u poziciji izdati svoju presudu 18. svibnja'', kaže se u prioćenju Međunarodnog sportskog suda.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.