Rukomet

Od hrvatskih igrača prvi će na parket Lige prvaka Josip Buljubašić i Ivan Ninčević

Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Od hrvatskih igrača prvi će na parket Lige prvaka Josip Buljubašić i Ivan Ninčević
21.09.2016.
u 08:28
U skupini D igrat će Motor iz Zaporožja i francuski Nantes za koji igra hrvatsko krilo Jerko Matulić.
Pogledaj originalni članak

Utakmicom između turskog Beşiktaşa i portugalskog ABC-a počinje nova sezona rukometne Lige prvaka. Riječ je o utakmici skupine D, dakle ne radi se o susretu u jednoj od dviju elitnih skupina Lige prvaka. Od brojnih hrvatskih igrača ove sezone u Ligi prvaka prvi će na parket Josip Buljubašić i Ivan Ninčević u dresu turskog prvaka. Zanimljivo je da portugalski prvak u svojim redovima nema nijednog inozemnog igrača. Ovaj tjedan igraju se još tri utakmice, i to u četvrtak.

U skupini D igrat će Motor iz Zaporožja i francuski Nantes za koji igra hrvatsko krilo Jerko Matulić. U skupini C ruski Čehovski medvjedi ugostit će španjolsku La Rioju. U četvrtak kreće i elitna skupina A. Kadetten će na svom parketu dočekati Bjerringro-Silkeborg. Švicarski prvak pojačao se za elitnu skupinu. Iz Meškova je došao Ivan Karačić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, iz Gorenja sjajni poljski ljevak Michal Syzba te Kristian Bliznac iz švedskog Savehofa. Tu je i povremeni hrvatski reprezentativac Nik Tominec. Danska momčad lani je igrala četvrtfinale EHF kupa. Ispali su od španjolskog Granolleresa. Uspjeli su Danci stići minus šest iz prve utakmice, ali su zbog manje pogodaka u gostima ispali. Ove sezone došao im je Slovenac Sebastian Skube.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.