Arijan Ademi:

O Hrvatskoj više ne želim pričati, neka govori Kovač

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
O Hrvatskoj više ne želim pričati, neka govori Kovač
29.09.2014.
u 09:34

Nije tragedija remi u Koprivnici, protiv Celtica moramo pokazati što znamo
Pogledaj originalni članak

Dinamo nije imao svoj dan u Koprivnici, kako je rekao Zoran Mamić, igrali su plavi u trećoj brzini i previše pametovali po terenu tražeći idealnu loptu umjesto da jednostavno budu pametni, racionalni. Tako su se spojile već dvije utakmice u kojima plavi ne igraju dobro, nakon kupa, sad i kiks u prvenstvu.

Možemo na Euro

– U kupu smo se izvukli pobjedom, u Koprivnici nismo, ali što se može, idemo se okrenuti Celticu i prekinuti taj niz od dvije lošije partije – kazao je Arijan Ademi.

Nije dobro kad se uđe u slabiju seriju, iako nije da 'gori' u Maksimiru zbog toga. Ali sigurno i to može utjecati na ono što plave čeka u četvrtak u Glasgowu u drugom kolu Europske lige.

– Nije sad nekakva tragedija što smo remizirali u Koprivnici. Moramo nastaviti tamo gdje smo bili prije tjedan dana pa neće biti nikakvih problema. Protiv Slavena nam je malo otežavao i teren, ali ne volim tražiti alibije. A znamo što je Celtic, kakva je tamo atmosfera. Pustimo priče o njihovoj krizi, sve to pada u vodu pred punim stadionom. Veselim se takvoj utakmici, tko se ne bi veselio igrati pred 50.000 ljudi, to svatko želi doživjeti – zaključio je tu priču Ademi koji će na Celtic Parku biti važna karika plavih.

Ademi je zbog ozljede propustio svoju prvu utakmicu za reprezentaciju Makedonije, koja je sa 5:1 stradala u Španjolskoj, na početku kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

– Dobio sam poziv i sad ću valjda debitirati, igramo prvo kod kuće s Luksemburgom, a onda idemo Ukrajini.

Koliko znate igrače makedonske reprezentacije?

– Znam ih sve, proučavao sam sve, gledao utakmice. Gledao sam i tu utakmicu protiv Španjolske.

Koliko može Makedonija u skupini sa Španjolskom, Ukrajinom, Slovačkom, Bjelorusijom, Luksemburgom?

– Možemo proći skupinu s obzirom na to da dva idu dalje, a treći u dodatne kvalifikacije.

Slabo zna makedonski

Govorite li makedonski?

– Uf, slabo, ali valjda ću naučiti.

Je li vam žao što niste zaigrali za Hrvatsku koja je bila vaš prvi odabir?

– To je završena priča o kojoj više ne želim govoriti.

Nije li vam čudno da Kovač u svom rosteru nema nijednog defenzivnog veznog igrača, kakav je, uostalom, bio i sam Kovač?

– Nije na meni da o tome govorim, to je posao Nike Kovača – zaključio je Ademi.

Istina, to je posao Nike Kovača koji će valjda dobro završiti za Hrvatsku koliko god nam se njegov raspored veznih nije svidio ni u Brazilu ni na početku kvalifikacija.

>>Niko, ne budi tvrdoglav! Rakitić nije zadnji vezni

>>Arsenal prati Marcela Brozovića iako bi on radije u Chelsea

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

TV
tvrdapixa
09:56 29.09.2014.

Kakav fantastičan novinarski uradak kojem je jedini cilj - senzacionalizmom posvaditi sve sa svima! Pošto novinari znaju više od svakoga predlažem da hrvatsku repku ubuduće vodi selektorski trio: Junaci, Flak, Židak!

DR
draxy
10:42 29.09.2014.

Da je Niko slučajno pozvao Ademija onda bi ovi isti pisali da je to uradio pod uticajem Mamića.

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
11:58 29.09.2014.

Stvarno je zapanjujuće koliko Kovač ignorira defanzivne vezne igrače, posebno kad uzmemo u obzir da je to bila njegova pozicija. Bi li Niko Kovač zvao Niku Kovača u reprezentaciju? Ili su njegovi kriteriji za to mjesto jednostavno nemoguće zahtjevni?