Novak Đoković:

'Nudili su mi 100.000 funti da pustim meč, osjećao sam se užasno'

Foto: Reuters/PIXSELL
Novak Đoković
Foto: Reuters/PIXSELL
Novak Đoković
Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL
Đoković Masters
Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL
Đoković Masters
Foto: Reuters
Đoković - Berdych
18.01.2016.
u 12:15
Koliko znam, ne postoji namještanje mečeva na elitnoj razini, možda jedino na challengerima, tvrdi svjetski broj jedan
Pogledaj originalni članak

Skandal s namještanjem mečeva potresao je tenisku javnost, a novinari su vodećeg svjetskog igrača, Novaka Đokovića, nakon pobjede nad Korejcem Chungom na Australian Openu tražili komentar.

– Čuo sam za te optužbe, ali ne mislim da je to bacilo sumnju na tenis. Riječ je o mečevima koji su igrani prije 10 godina i nekim igračima koji su prestali igrati. Time bi se trebale baviti vlasti. Sad svi nagađaju o kojim se igračima radi, ali još nema dokaza da su to igrači koji danas igraju – kazao je Đoković i dodao:

– Namještanje je zločin i za to nema mjesta u sportu. Pogotovo u tenisu. Koliko znam, ne postoji namještanje mečeva na elitnoj razini, možda jedino na challengerima.

Prisjetio se i događaja iz 2007. kad je otkazao nastup na turniru u Sankt Peterburgu jer su mu nudili 100.000 funti da pusti meč u prvom kolu.

– Osjećao sam se užasno. Nisu prišli meni direktno, već preko ljudi koji su bili u mojem timu. Naravno, to smo odmah odbacili – ispričao je svjetski broj jedan.

>>Vrhunski igrači namještali mečeve na Wimbledonu, neki su i Grand Slam pobjednici!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 37

LO
logossun
16:15 18.01.2016.

Jebao nas nacionalizam da nas jebao. Ovo je članak o tenisaču br. 1 u svijetu koji odgovara na pitanje o možda i najvećem skandalu u povijesti tenisa, a sve što vi možete je OPET trupiti "Srbin je". Pa ljudi, dokle seže ta vaša bolest, samo srozavate sebe i državu koju (valjda) volite?!!? Dajte već jedanput prestanite biti bolno zatucani i zaluđeni nacionalizmom, postoje bitnije i ljepše stvari. Recimo tenis.

IV
ivanjoksimovic
15:42 18.01.2016.

Komentatorima koji komentarisu a o tenisu nista ne znaju: Gospodo, Novak je ovo izjavio jos pre 7 godina. Dakle, sada je samo ponovio. U pitanju je bio prvi mec turnira u Sankt Peterburgu. Nakon toga je Novak odbio da ucestvuje na tom turniru i celu pricu jos tada prijavio medijima, ATP touru i policiji. Da li je tada istraga podignuta po tom pitanju, ne znam. Ali, ne komentarisite stvari o kojima blage veze nemate.

KI
kimi
15:32 18.01.2016.

Kada je Čilić bio suspendovan Đoković je bio jedini koji je javno stao na njegovu stranu i Hrvati su to naravno pozdravili. Danas vidim da su na portal istrčale rvatine koji sa ovim prvima nemaju blage veze ni mentalne a bogme ni intelektualne a najjača sportska disciplina im je pljuvanje u dalj ali i to im slabo ide jer zna se kako prođe onaj koji pljuje uz vetar.