PRIPREMNE UTAKMICE Japan remizirao (2:2) s Njemačkom, Brazil se poigrao s Luzernom (8:0)

Njemačka zapamtila Takaharu

Foto: import
Njemačka zapamtila Takaharu
31.05.2006.
u 00:32
Pogledaj originalni članak

Samo dvadesetak minuta prije kraja utakmice njemački izbornik Jürgen Klinsman nemoćno širio ruke i niječno klimao glavom. A rasprodana BayArena u Leverkusenu utihnula je ka je Takahara postigao svoj drugi pogodak u 65. minuti za vodstvo Japana (2:0). Jer, Elf je bio na koljenima a Klinsmanove najave kako će Njemačka jurišati na naslov prvaka činile su se utopijom.

Japan bolji
A ako je izbornik hrvatske nogomente reprezentacije Zlatko Kranjčar sinoć gledao prijateljski ogled Njemačke i Japana, sasvim sigurno ima razloga za glavobolju. Jer, Japan, naš protivnik na Svjetskom prvenstvu, sinoć je u Leverkusenu veći dio susreta bio bolji i organiziraniji. A konačnih 2:2 rezultat je, vjerojatno i najveće slabosti japanske momčadi. Igre iz prekida. Oba pogotka Njemačka je postigla nakon prekida.

Miroslav Klose nakon slobodnog udarca (76. minuta), te Bastian Schweinsteiger nakon udarca iz kuta (79. minuta). I upravo taj element igre mogao bi biti naša šansa u utakmici sa Zicovim izabranicima. Jer, gotovi svi ostali elementi i odlike japanske momčadi ne idu u prilog našoj reprezentaciji. Velika pokretljivost, discipliniranost u igri, odgovornost samo su neke od odlika Japana. Okosnicu momčadi čini kvartet  Nakata, Nakamura, Yanagisawa i Takahara. Gotovo sve ofenzivne akcije kreću preko Hidetoshija Nakata koji je mozak Zicove momčadi, a savršeno se u igri prema naprijed uklapa s Nakamurom, veznim igračem koji "sve zna o nogometu".

Napadački dvojac Yanagisawa - Takahara posebno je opasan. Riječ je o igračima koje krasi izuzetna pokretljivost i brzina reakcije, što bi mogao biti problem našoj obrani. Prijateljski ogled sinoć su odradili i Brazilci koji su se poigrali s Luzeronom (8:0). Ronaldo i Adriano bili su dvostruki strijelci, a po jedan pogodak su postigli Kaka, Lucio, Juninho i Robinho.

Poraz Poljske
Hrvatska će 3. lipnja snage odmjeriti s Poljskom koju je sinoć pobijedila Engleska (3:1). A Micheal Owen unatoč problemima s ozljedom gležnja igrao je od prve minute (zamijenjen u 65.).  Za Englesku strijelci su bili Gerrard, Terry i Crouch.


Rezultati Njemačka - Japan 2:2 (Klose 76. i Schweinsteiger 80. - Takahara 57. i 65.)
Luzern - Brazil 0:8 (Kaka 20., Adriano 37. i 85., Ronaldo 42. i 58., Lucio 61., Juninho 70. i Robinho 78.)
Poljska - Kolumbija 1:2 (Jelen 90. - Murillo 20. i Martinez 63.)
Engleska - Mađarska 3:1 (Gerrard 47., Terry 51. i Crouch 84. - Dardai 55.)
Češka - Kostarika 1:0 (Lokvenc 82.)
Libija - Urugvaj 1:2 (El.-Taib 62. - Vieneri 15. i Abreu 34.)
Čile - Bjelokosna Obala 1:1 (Suazo 77. - Dindane 72. - 11m)
Tunis - Bjelorusija 3:0 (Namouchi 35.-11m, Santos 48. i Jomma 90)
Argentina - Angola 2:0 (Maxi 28. i Sorin 36.)
ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr