PRVI PUT U Finalu

Apsolutna senzacija Igara u polufinalu hokejaškog turnira

Foto: Reuters/PIXSELL
Njemačka kanada hokej
Foto: Reuters/PIXSELL
Njemačka kanada hokej
Foto: Reuters/PIXSELL
Njemačka kanada hokej
Foto: Reuters/PIXSELL
Njemačka kanada hokej
Foto: Reuters/PIXSELL
Njemačka kanada hokej
Foto: Reuters/PIXSELL
Njemačka kanada hokej
Foto: Reuters/PIXSELL
Njemačka kanada hokej
23.02.2018.
u 15:37
U finalu ih čeka Rusija koja je s 3:0 pobijedila Češku te izborila prvo finale nakon 1998. godine.
Pogledaj originalni članak

Hokejaši Njemačke apsolutna su senzacija na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Napravili su novo veliko iznenađenje te su pobijedili branitelja naslova Kanadu s 4:3 (1:0,3:1,0:2) i izborili finale gdje ih čeka Rusija.

Nijemci su veliku stvar već napravili izbacivanjem Švedske u četvrtfinalu, a da bi iznenaditi mogli i Kanađane postalo je jasno u 15. minuti kada je s igračem više zabio Macek.

Da je pragu velika senzacija postalo je jasno na početku druge trećine kada su golovima Plachte (24) i Mauera (27) Nijemci otišli na 3:0.

Kanađani su se smanjili golom Brulea u 39. minuti, no samo četiri minute kasnije Njemačka opet ima tri gola prednosti do kojih su stigli preko Hagera.

Kanada se  golovima Robinsona u 43. i Roya u 50. minuti vratila u igru, no do kraja nisu uspjeli ništa više napraviti pa je Njemačka izborila prvo finale u povijesti na Olimpijskim igrama. Prethodno su osvojili dvoje bronce, na Igrama 1932. u Lake Placidu i 1976. u Innsbrucku. 

U finalu u nedjelju ih čeka Rusija koja je s 3:0 pobijedila Češku te izborila prvo finale nakon 1998. godine.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DU
Deleted user
16:02 23.02.2018.

Velika senzacija? Za Kanadu i US su igrali drugorazredni igraci. NHL je odlucila ne dozvoliti svojim igracima nastup na olimpijskim igrama jer je sezona u NHL u punom toku. U ovoj kanadskoj ekipi nisam primjetio niti jedno poznato ime osim Burque.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:40 23.02.2018.

Kanadjani igraju sa igracima iz CHL.

Avatar Bond007
Bond007
21:05 23.02.2018.

Obožavam Kanadu i njihov hokej, ali svaka čast nijemcima na pobjedi,... Rusi bi trebali uzeti zlato !