Svi finali Zagreba 
i Barce

Nisu pomogli ni Mirko Bašić, Maglajlija i Tomljanović

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Nisu pomogli ni Mirko Bašić, Maglajlija i Tomljanović
09.04.2015.
u 08:22
Kada smo počeli gubiti s četiri-pet razlike, jednostavno smo se raspali, prisjetio se Maglajlija.
Pogledaj originalni članak

Rukometaše Zagreba danas očekuje prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone. Red je stoga da se prisjetimo prethodnog finala u kojem su se nadmetali navedeni klubovi.

Zagrebaši i treći put zaredom stigli su do finala Kupa prvaka 1999. godine. Momčad se pojačala trojicom iskusnih igrača – Mirkom Bašićem, Ratkom Tomljanovićem i Senjaninom Maglajlijom. Velimir Kljaić, trener Zagreba, te sezone doveo je i Egona Paljara za kojeg je tvrdio da je drugi Oleg Kulešev. Udarni igrači i dalje su bili Bilić, Saračević, Džomba i Jović, a pojavili su se i neki novi klinci – Zrnić, Kos i Vori. Na putu do finala zagrebaši su prvo svladali austrijsku momčad Sparkasse (32:21, 32:17), a onda su u skupini bili prvi ispred Fotexa, Montpelliera i Prata, uz samo jedan poraz u Veszpremu. U četvrtfinalu Zagreb u dvije utakmice pobjeđuje Zaporožje s Natom i Velikim (22:21 i 26:22). U polufinalu "pada" Portland (27:22 i 23:26).

I onda finale. Treći put Barcelona.

Prva utakmica igrala se u Ledenoj dvorani. Zbog međusobnog udaranja crvene kartone dobili su Jović i Garralda, a pri kraju utakmice jedan Zagrebov navijač utrčao je na parket i udario danskog suca Jensena. Barcelona je imala 22:21, a onda je Saračević u posljednjoj sekundi pogodio za neodlučeno.

– Joj, sjećam se tog incidenta u Ledenoj kada je navijač udario suca. Dobro smo i prošli jer je utakmica nastavljena. Mogli smo izgubiti sa 0:10 bez borbe. No najbolju utakmicu te sezone odigrali smo u Pamploni. U uzvratu smo sačuvali plus pet iz Zagreba. Briljirao je Mirko Bašić s nekoliko čudesnih obrana – istaknuo je Senjanin Maglajlija.

Na uzvrat u Blaugranu otišlo se s barem kakvom-takvom nadom. Ali minus sedam na poluvremenu i sve nade su propale. Na kraju uvjerljivih 29:18 za Barcelonu.

– Kada smo počeli gubiti s četiri-pet razlike, jednostavno smo se raspali u toj utakmici. Ništa nam nije polazilo za rukom, vratari su ostali bez obrana i ode još jedna prilika za Kup prvaka u nepovrat – rekao je Maglajlija.

Na toj utakmici crveni karton dobio je domaći vratar Tomas Svensson zbog grubog nasrtaja na Gorana Šprema. Pocrvenio je kod Zagreba Ivica Udovičić, ali zbog tri isključenja.

>>Svi finali Zagreba 
i Barcelone: Nokautiran Džomba, sudac u 'nesvijesti'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.