COPA AMERICA

Neymar prolazio kao pored čunjeva: Nikad mi dosta golova

Foto: Reuters
Neymar prolazio kao pored čunjeva: Nikad mi dosta golova
16.06.2015.
u 11:37
Neymar je sa 44 pogotka postao peti najbolji strijelac Brazila – više su zabili Pele, Romario, Ronaldo i Zico
Pogledaj originalni članak

Na krilima Neymara Brazil je u prvoj utakmici južnoameričkog prvenstva stigao do 2:1 pobjede nad Peruom i sad mirnije čeka nastavak natjecanja. A nije sve počelo dobro, Peru je vrlo rano šokirao, Cueva je već u trećoj minuti bio strijelac, ali odmah je sve u ravnotežu svojim pogotkom bacio Neymar.

Četiri gola do Zica

Peru je bio "tvrd", ali Neymar je bio fantastičan. Još se svi sjećamo fantastičnog prolaska njegova suigrača iz Barcelone, Messi je nanizao četiri igrača Athletic Bilbaoa i zabio gol. Sad je slične stvari radio i Neymar, prolazio je pored Peruanaca kao pored čunjeva. No, njegovi suigrači nisu znali pospremiti servirane lopte. Tako je Douglas Costa nakon jednog Neymarova slaloma bio neuspješan, da bi onda novi Neymarov show u sudačkoj nadoknadi Costa ipak pretvorio u pogodak za slavlje.

– Neymar je ključan igrač, ima iza sebe sjajnu sezonu s Barcelonom. No, ključ leži u cijeloj momčadi, Neymar, Douglas Costa, Miranda... svi oni odlučuju – rekao je nakon susreta izbornik Carlos Dunga kojem nimalo nije bilo lako do tog pogotka u sudačkoj nadoknadi.

– Peru nam je prouzročio velike probleme, pogotovu u drugom poluvremenu. Vidjet ćemo kako ćemo igrati protiv Kolumbije, još se nisam opredijelio za strategiju. Peru je lijepo iznenađenje ovog natjecanja, ali sve momčadi protiv Brazila igraju najbolje što mogu, vidjet ćemo kakvi će biti u nastavku – dodao je Dunga.

Neymar je ovim pogotkom stigao do 44. gola za brazilsku reprezentaciju. I postao peti najbolji strijelac u povijesti Selecaoa. Više od njega zabili su Pele (77), Ronaldo (62), Romario (55) i Zico (48), pa bi Neymar još na ovom prvenstvu, zabije li još četiri gola, mogao dostići Zica. Ta 44 gola Neymar je zabio u manje utakmica nego što je za to trebalo Peleu.

– Ovdje je uvijek veliko rivalstvo i nije bilo lako doći do prve pobjede. Želim nastaviti obarati rekorde, zabijati golove, dodavati. Mogao sam i Peruu zabiti još jedan, ali doći će golovi – kazao je Neymar očito gladan uspjeha bez obzira na tri trofeja koja je uzeo s Barcelonom i Messijem. Čija Argentina nije krenula dobro, samo 2:2 protiv Paragvaja.

James i Falcao pali

Iznenađujući je poraz doživjela Kolumbija od Venezuele. Falcao, James Rodriguez, Bacca, Valencia, Cuadrado i ostale zvijezde Kolumbije pale su sa 1:0.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.