KRITIZIRAJU I IZBORNICI

Nevjerojatno kako strani mediji podcjenjuju Hrvatsku: Udarit će u zid!

Foto: BO AMSTRUP/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Nevjerojatno kako strani mediji podcjenjuju Hrvatsku: Udarit će u zid!
18.12.2020.
u 12:24
Vidjet ćemo hoće li ove kritike i predviđanja stajati i nakon utakmice ili će naše rukometašice po tko zna koji put na ovom turniru "stručnjacima" dokazati suprotno
Pogledaj originalni članak

Poznati novinar Europskog rukometnog saveza (EHF) Marcio Menino slaže se s kladionicama koje tvrde da će Francuska slaviti nad Hrvatskom u polufinalu Europskog rukometnog prvenstva. Predviđa slikovito da će Hrvatska "udariti u zid" i izgubiti 24:19 protiv braniteljica naslova, iako su i same Francuskinje izjavile da nas se boje.

"Mislim da će prvo polufinale biti utakmica s malim brojem golova", napisao je u uvodu pa nastavio:

"Unatoč njihovu ulasku u polufinale iz snova, Hrvatska će udariti u zid stvarnosti kada je u pitanju suočavanje s hladnom Francuskom. Potpomognuta od njihova dva vratara i snažnom napadačkom izvedbom Estelle Nze Minko i Orlane Kanor, prolazeći kroz fizičku obranu Hrvatske, Francuska će još jednom doći do finala, samo dvije godine nakon svog zlata."

"Vratarke Amandine Leynaud i Cléopatre Darleux kombinirano će biti blizu 40 posto učinkovitosti, a Nze Minko bit će najbolji strijelac utakmice. Iako mislim da će Tea Pijević braniti dobro, mislim da ona neće moći odvesti Hrvatsku do pobjede. Ćamila Mičijević bit će najbolja igračica Hrvatske."

Za kultni francuski list L'Equipe je svoje mišljenje o Hrvatskoj dao i izbornik aktualnih svjetskih prvakinja Nizozemske (koju su naše pobijedile u skupini) Emmanuel Mayonnade, ali nije izrekao baš sve pohvale za našu vrstu.

"Obrambeno su jako dobre. Disciplinirane. Mogu ponuditi obranu 6-0 ili 3-2-1. Vrlo su kompaktne, agresivne i jako organizirane. Utakmica je sama po sebi zamka jer ne očekuješ da će takva biti. Francuska je upozorena."

"Rezultati Hrvatske moraju se shvatiti ozbiljno. Mislim da će zbog dovoljnog broja dana za pripremu Francuska biti još dominantnija u ovom dvoboju", završio je s pohvalama nakon ovoga:

"U napadu, da postoji ograničeno vrijeme za napad kao u košarci, one ne bi ni izborile ovo natjecanje jer jako, jako dugo zadržavaju loptu i koriste to što suci toleriraju takav stil tijekom cijelog natjecanja. Kada smo igrali protiv njih, često sam pomislio da će im oduzeti loptu, no one bi zabijale u posljednjim sekundama akcija", oštro kritizira Mayonnade.

Vidjet ćemo hoće li ove kritike i predviđanja stajati i nakon utakmice ili će naše rukometašice po tko zna koji put na ovom turniru "stručnjacima" dokazati suprotno.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar jocker-3
jocker-3
14:28 18.12.2020.

Sve ovisi o sudačkom paru,oni neće dozvoliti da naše pobijede Francuze ili bilo koje druge u polifinalu....neće dozvoliti maloj zemlji veći uspjeh....

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
12:39 18.12.2020.

Hrvatice zabijaju u posljednjim sekundama akcije? Ma to je strašno! A hrvatski nogometaši dođu u šesnaesterac i iz blizine zabijaju. Neki i glavom. Grozno! Francuska ekipa u punom sjaju francuskog kolonijalnog carstva je objektivno u puno boljoj materijalnoj poziciji, ali nadam se da će naše dostojno predstavljati svoju državu pa što bude. I s jedne i s druge strane su mlade sportašice, neka bude igre i neka pobijede bolje.

CA
Cadablanca
12:38 18.12.2020.

Hrvatsku kada god podcjenjuju, ona pokaže najbolje od sebe, a kritičari dobiju hladan tuš