KAKVA KARIJERA

Nevjerojatan podvig bivšeg igrača Dinama! I svjetski mediji pišu o njemu

Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
Kazuyoshi Miura
Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
Kazuyoshi Miura
Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
Kazuyoshi Miura
Autori Vecernji.hr, Hina
11.01.2019.
u 15:19
Ovo će mu biti 34. sezona rekordno duge karijere zbog čega mu se dive i svjetski mediji te pišu o njemu.
Pogledaj originalni članak

Drugi najbolji strijelac u povijesti japanske nogometne reprezentacije i bivši igrač zagrebačkog Dinama Kazuyoshi Miura, koji će 26. veljače proslaviti 52. rođendan, produžio je ugovor sa japanskim drugoligašem Yokohamom do kraja 2019. godine. 

Miura, kojeg u Japanu zovu "kralj Kazu", karijeru je počeo u brazilskom Santosu 1986. godine. Tijekom karijere promijenio je brojne klubove, osim u Santosu igrao je za još dvije brazilske momčadi, Palmeiras i Coritibu, a u Europi je nosio dres Genoe i Dinama. U zagrebačkom klubu je 1999. godine skupio 12 nastupa.

To će mu biti 34. sezona rekordno duge karijere zbog čega mu se dive i svjetski mediji te pišu o njemu.

Bio je najzaslužniji za prvi nastup Japana na svjetskim prvenstvima, 1998. godine. U kvalifikacijama je postigao 14 golova, ali je onda neočekivano izostavljen sa popisa putnika za SP u Francuskoj. Godine 2000. odigrao je posljednju utakmicu za japansku reprezentaciju u čijem je dresu zabio 55 golova u 89 nastupa.


 
Također, bio je najbolji azijski nogometaš 1993. godine, a drži rekord kao najstariji profesionalni nogometaš i najstariji strijelac (ožujak 2018.).

>> Pogledajte odlazak dinamovaca u Tursku

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar dkoor
dkoor
16:06 11.01.2019.

Svaka cast Kazuu, neka ga sreca prati i s jos puno odlicnih utakmica u nogama! Pravi sportas!