Kako se ponašati

Nemojte nenamjerno uvrijediti domaćine

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Nemojte nenamjerno uvrijediti domaćine
23.04.2018.
u 13:27
Kao znak dobrodošlice gostoljubivi Rusi ponudit će vas nacionalnim pićem, votkom. Nemojte odgovoriti 'Hvala, ne pijem' jer je to velika uvreda.
Pogledaj originalni članak

Veleposlanik Ruske Federacije u Zagrebu, Anvar Azimov uvjeren je da će se hrvatski navijači uživati na prvenstvu te da će se lijepo ponašati i neće izazivati nerede. Rusi ih, kaže, dočekuju kao braću. Evo na što morate paziti da slučajno ne uvrijedite domaćine.

Ako se koristite autobusima dođite na vrijeme na stanicu, nemojte se gurati na ulazu i svakako mjesto za sjedenje ustupite starijim putnicima. Nikad se nemojte rukovati preko praga, već pričekajte da uđete u prostoriju. Također ne pružajte prvi ruku ženama, nego se rukujte tek kad vam ona pruži ruku.

Nepristojnim se smatra i držanje ruku u džepovima i fućkanje. Ako dobijete neki dar, svakako morate uzvratiti darom. Odlučite li darovati novčanik u njega stavite bar jednu novčanicu. Ne očekujte dijeljenje računa jer u Rusiji vlada pravilo da onaj koji zove na piće ili ručak plaća cijeli račun. Morate li na WC potražite ga sami jer je ondje nepristojno pitati gdje se nalaze te prostorije. Ako vam to ne polazi za rukom, diskretno pitajte domaćine, ali nikad osobu suprotnog spola.

Kao znak dobrodošlice gostoljubivi Rusi ponudit će vas nacionalnim pićem, votkom. Nemojte odgovoriti 'Hvala, ne pijem' jer je to velika uvreda.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr