Lokomotiva mora raspustiti seniorke

Nemaju za plaće, rukometni velikan pred gašenjem...

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Nemaju za plaće, rukometni velikan pred gašenjem...
04.07.2015.
u 11:38

Prvi put od samostalnosti Lokomotiva je otkazala nastup u Europi
Pogledaj originalni članak

Još prošle godine rukometašice Lokomotive igrale su Ligu prvakinja, prošle godine u svibnju osvojile su kup i prvenstvo Hrvatske. U klubu su igrale vrhunske igračice, reprezentativke Hrvatske, Češke, Slovenije, Srbije... Danas je klub na rubu totalnog raspada. Razmišlja se o raspuštanju seniorskog pogona, odlasku u stečaj, igranju s juniorkama.

A uprave kluba nigdje...

– Istina je da nemamo novac da mjesečno plaćamo igračice. Ne da nemamo za deset, već nemamo novac ni za jednu plaću. Klub je spao na mene, mog supruga Marka i tajnicu Tihanu. Mi sve moramo raditi, a uprave nema – rekla je Klaudija Bubalo, trenutačno "alfa i omega" kluba.

Ali prije godinu dana bilo je sve idealno?

– Bilo je dok nas je podržavao HŽ. Kada se tamo promijenila uprava, to je bila naša propast. Novu upravu uopće ne zanima sport, ne zanima ih ni kultura. Zatvorili su pipu i samo smo dobivali novac od Sportskog saveza grada Zagreba, no taj novac trošili smo za ono za što je bio namijenjen – na natjecanja, odlaske na putovanja i plaće trenera. Od tog novca nismo mogli isplaćivati plaće igračicama – istaknula je Klaudija.

Bez obzira na to što su klub još u siječnju ove godine napustile Sonja Bašić, Maja Kožnjak, Tea Grubišić, Dina Havić, Michaela Hrbkova i Neli Irman, u klubu su još uvijek ostale prilično kvalitetne igračice – Lidija Horvat, Ivana Jelčić, Marija Milić, Katarina Ježić, Sonja Rajović, Aneta Benko, Katarina Smiljanić, Ivana Božović, Iva Milanović-Litre...

Supružnici bez sponzora

– Rekla sam svim seniorkama koje su ostale da potraže nove klubove jer ih mi ne možemo plaćati. Sve su to odrasle djevojke kojima je rukomet posao, a ne mogu živjeti od zraka, zar ne? – kaže Klaudija.

Bračni par Bubalo nema takvu snagu da sam privuče sponzore.

– Izgleda da ženski sport u Hrvatskoj polako izumire, pa tako i u Zagrebu. Nekada jake odbojkašice Mladosti egzistiraju, nema više ni jake ženske košarke, a sada neće biti ni rukometa. Trešnjevka je također na izdisaju, a mi na dobrom putu da se skroz ugasimo. Ne razumijem kako nikoga nije briga, kao da netko namjerno želi uništiti ženski sport – zaključila je Klaudija Bubalo.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

ST
stjepanveliki
12:30 04.07.2015.

Kako bi bilo da se jave djelatnicima imunoloskog,gdje rade vrhunski stucnjaci u svojoj profesiji, pa da zajedno demonstriraju pred banskim dvorima.

DU
Deleted user
16:02 04.07.2015.

sve zivo propada, strava

BJ
Bjelovar112
13:13 04.07.2015.

dobre igračice a Podravka iz Srbije dovodi upitnu kvalitetu