Dinamo u Lyonu

Vlak: Francuzi su favoriti, ali vjerujem da ih možemo iznenaditi

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Marijan Vlak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zlatko Kranjčar
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Dinamo - Osijek
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Dinamo - Osijek
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Cico Kranjčar
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Dinamo - Osijek
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Dinamo - Osijek
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Dinamo - Osijek
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dinamo - Osijek
14.09.2016.
u 11:02
– Nikakvih potresa nije bilo nakon Osijeka, koliko ja znam. Doduše, kako sam bo u Francuskoj nisam gledao kako smo izgledali protiv Osijeka, ali jedan poraz jednostavno ne može izbrisati sve dobro što smo dosad napravili – rekao je Vlak.
Pogledaj originalni članak

Mjesec velikih utakmica Dinama nije počeo dobro, već na startu tih jakih utakmica koje su pred plavima u tri tjedna stigao je poraz od Osijeka.

A sad slijede novi teški ispiti, u srijedu prvom kolu skupine Lige prvaka Dinamo igra u Lyonu (20.45 sati), onda mu slijedi derbi na Rujevici s Rijekom, pa Lokomotiva, kup susret, a onda dolazi Juventus.

Plavi navijači mogu se samo nadati da se po jutru dan ovaj put ne poznaje, da nastavak serije utakmica neće ići kako je započeo tim maksimirskim porazom od Osječana.

Plavi se nisu pojačali

Dinamo je u novu sezonu Lige prvaka ušao bez pojačanja, a oslabljen je za dva Marka, Pjacu i Roga. I naravno da su sad veliki upitnici nad stvarnim mogućnostima Kranjčarove momčadi. Koja dosad nije igrala baš nekakav atraktivan nogomet iako je, sve do Osijeka, bila još kako učinkovita.

Do te kobne subote ostvarila je sve svoje ciljeve i doista nije trebalo tražiti dlaku u jajetu zato što to nije bio nogomet koji osvaja.

Koliko plavi doista mogu u skupini Lige prvaka reći će nam srijeda kada imaju taj prvi test s Lyonom. Marijan Vlak je uživo gledao Francuze i vidio je njihov domaći poraz (1:3) od Bordeauxa.

– Bordeaux je zasluženo pobijedio, bez obzira na to što je Lyon rano poveo (2. minuta, nap.a.). Nakon vodstva domaćini su pomalo čuvali rezultat, igrali na sigurno. No, Bordeaux je bio bolji od njih i na kraju zaslužio tu pobjedu – pričao je Marijan Vlak o dojmovima s kojima se vratio iz Francuske.

Detalje ipak nije otkrivao, njih je Vlak zapisao i izreferirao ih Zlatku Kranjčaru kao pripremu za sraz u srijedu.

Poraz Lyonu nikako nije dobro došao.

Situacija dosta napeta

– Prije svega, Lyon nije kakav je bio kad smo zadnji put bili zajedno u skupini Lige prvaka. Riječ je o prilično mladoj momčadi, imaju i problema s ozljedama. Sad je upisala drugi poraz u prvenstvu, uz dvije pobjede i situacija je tamo dosta napeta. Vidio sam to po reakcijama navijača, ali i po pisanju tamošnjih medija. Na njima će u srijedu biti veći pritisak nego na nama. Mislim da imamo dobru priliku ako odigramo kako možemo, u stanju smo im napraviti dosta problema. No, da se ne zavaravamo, ne možemo reći da smo bolji od njih, oni i dalje imaju ulogu favorita, ali vjerujem da imamo priliku, da možemo neporaženi proći kroz to prvo kolo – ocijenio je Marijan Vlak.

Lyon možda je uzdrman sa samo 50 posto osvojenih bodova, ali i Osijek je uzdrmao maksimirsku momčad u subotu, nanio joj prvi poraz u plavom hramu nakon šest godina u HNL-u.

– Nikad poraz nije dobar, nije lijepo kad izgubiš, ali ako taj poraz donese pouku svima nama, onda može biti i pozitivan. Ma, brzo će se to zaboraviti, imam gusti ritam utakmica, a nadam se da će već do ovog susreta u Lyonu to biti završena priča.

Sa smiješkom put Francuske

No, porazi u Maksimiru ne mogu proći nezapaženo, sam gubitak tri boda od Osijeka nije uzdrmao klub, no da se dogodi drugi zaredom, ne bi bilo ugodno, pritisak na Kranjčara bi samo rastao iako se u ovom trenutku može mirno spremati za taj start Lige prvaka.

– Nikakvih potresa nije bilo nakon Osijeka, koliko ja znam. Doduše, kako sam bo u Francuskoj nisam gledao kako smo izgledali protiv Osijeka, ali jedan poraz jednostavno ne može izbrisati sve dobro što smo dosad napravili – zaključio je Vlak.

Istina, jedan poraz doista nije problem, još je plavima i Rijeka pomogla remijem u Vinkovcima pa je Dinamu pobjegla na bod, a ne na tri boda prednosti.

No, eventualni poraz od Lyona pred derbi na Rujevici već bi ozbiljno palio alarm oko plave svlačionice, koliko god je Lyon objektivno jači i znatno po kadru igrača vrednija momčad.

No, o tome se u Dinamu, kad se analizirao rezultat momčadi, nije baš previše vodila briga.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar petrolio
petrolio
13:01 14.09.2016.

dinamo nema igru! ima rezultate,ali nema igru! protiv osijeka je izgledalo očajno bez obzira na varljivu statistiku u korist dinama jer toliko promašaja, krivih dodavanja i gubljenja lopti duuuugo nisam vidio! i sve ovo što je dinamo pobjeđivao (osim protiv hajduka) igrao je loše! nadam se da će KONAČNO igra dinama ličiti na nešto...sreća pa nema antolića jer užasno usporava našu igru, a čoriću treba zabraniti šuteve izvan 16 m jer je tragikomično na šta to liči!