IDEMO, CURE!

Nažalost, ništa od HRT-a: Evo gdje će samo dio vas moći gledati povijesnu priliku rukometašica

15.12.2020.
u 09:48
Na putu do polufinala Europskog prvenstva stoji nam Njemačka, reprezentacija koju do sada nikad nismo pobijedili. Čak ni u prijateljskim utakmicama. Uspjeli smo dvaput izvući neodlučeno
Pogledaj originalni članak

Rukometašice Hrvatske večeras u Koldingu (18:15 sati) igraju jednu od najvažnijih utakmica u povijesti. Ovako važnu utakmicu zadnji put igrali smo 2012. godine u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Londonu kada nas je na putu do medalje zaustavila Španjolska, uz ozljede Andreje Penezić i Mirande Tatari na samoj utakmici.

Na putu do polufinala Europskog prvenstva stoji nam Njemačka, reprezentacija koju do sada nikad nismo pobijedili. Čak ni u prijateljskim utakmicama. Uspjeli smo dvaput izvući neodlučeno. I oba puta igrali smo neodlučeno prošle godine.

Prvo u lipnju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo (24:24), a potom u listopadu, u prijateljskoj utakmici (21:21). Zanimljivo je da je izbornik Šoštarić u toj utakmici na raspolaganju imao samo igračice hrvatske lige, i to bez igračica Podravka Vegete.

Ćamiline ‘olimpijske igre’

– Nisam znala da ih nikad nismo pobijedile. Sjećam se samo zadnje četiri utakmice. Dakle, imamo dobar motiv – istaknula je Larissa Kalaus.

Djevojke su u nedjelju imale slobodan dan.

– Baš nam je trebao. Ćamila je organizirala male olimpijske igre koje su se sastojale od tri igre. Bile smo podijeljene u tri ekipe. Jedna od igara bilo je pogađanje tko koliko zna o suigračicama. Moram se pohvaliti da je pobijedila moja ekipa u kojoj su još bile sestre Posavec, Pijević i Mamić. Dobro smo se sve opustile, nismo previše razmišljale o rukometu – istaknula je Larissa.

Ali vrijeme je da o Njemačkoj dobro razmislite?

– Manje-više sve znamo. Moramo zaustaviti njihov napad koji traje deset-petnaest sekundi. Ako se u tom vremenu obranimo, onda smo napravile veliki posao. Imaju jaku vanjsku liniju u kojoj prednjače Bölk i Smits. Opet, nije me Njemačka nešto posebno oduševila na ovom turniru. Izgubile su s 19 razlike od Norveške, igrale neodlučeno s Poljakinjama.

Mi jednostavno moramo pokazati karakter pobjednika koji nas je krasio na dosadašnjim utakmicama. Jasno, tu ne računam na susret protiv Norvežanki. I da ne duljim – idemo po pobjedu – rekla je Larissa.

Kada je riječ o Njemačkoj, onda moramo istaknuti sjajnu vratarku Eckerle koja je Siófok zamijenila Metzom gdje će do kraja sezone zamijeniti našu ozlijeđenu Kapitanović. Na crti imaju dva “diva” – Benke i Schultze. Vanjska linija im je najjači dio ekipe – Bölk, Smits i Maidof.

– Ja ovu utakmicu zovem četvrtfinale, utakmica koja može donijeti polufinale, koja može donijeti još neke stvari o kojima sad neću govoriti. Ne opterećujemo ni sebe ni cure time. One su svjesne što su postigle, ali i što sve nosi ova utakmica. Siguran sam da će dati sve od sebe na terenu. Imaju sjajnu golmanicu, u obrani su dosta visoke, a u napadu su u kontrama individualno bazirane prema kontrama. Sam napad svodi se na vanjske igračice i njihova križanja, kao i dva vrhunska pivota koja imaju – rekao je Nenad Šoštarić, izbornik Hrvatske.

Milosavljević sigurno ulazi

Hoće li Dejana Milosavljević, koja je naknadno došla, upasti u sastav protiv Njemačke?

– Vidjet ćemo nakon treninga. Bila je s nama u fitnessu i njezina kondicija je prilično dobra, no moram vidjeti kakva je s loptom – istaknuo je Šoštarić.

Milosavljević će sigurno biti u sastavu, no pitanje je koga će izbornik ostaviti na tribini. Dvije su u kandidatkinje, možda i tri – Prkačin, D. Kalaus i Vidak.

– Zadnja utakmica koja nam je ostala u drugom krugu. Trebamo dati maksimum od sebe, pobijediti. Počele smo se pripremati, analiziramo ih, mislim da će nam obrana biti vrlo važna i u napadu se moramo kretati. Imaju jako visoku obranu te ćemo morati napadati prostor i stvarati situacije za vanjske igračice i za nas pivote, ali mislim da je obrana presudna – zaključila je Ana Debelić, kružna napadačica. 

Podsjetimo, aktualne svjetske rukometne prvakinje Nizozemke pobijedile su u ponedjeljak Njemačku sa 28:27 (14:15), što znači da će večeras čak i poraz od jedan razlike vodi našeti rukometašice u polufinale. Doduše, uz uvjet da Nizozemska u posljednjem kolu svlada Rumunjsku, u suprotnom će nam trebati najmanje neodlučeni ishod.

Utakmicu će ponovno prenositi PlanetSport.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

MI
Miaka
10:06 15.12.2020.

ovo je postala anacionalna televizija velika sramota za šta plačamo zakonsku pretplatu da se nacionalni sport bilo koji ne prenosi na takozvanoj nacionalnoj televiziji za ovo netko treba podnijeti račun Hrvatskom narodu

Avatar Togzm
Togzm
10:48 15.12.2020.

A nista, gledt cemo na slovenskoj tv

MI
Miaka
10:13 15.12.2020.

zbog čega se ova zove Hrvatska radio televizija treba provjeriti tko to uređuje program za koji se daju ogromni iznosi od pretplate i marketinga a ne prenose ništa što ima veze sa nacionalnim sportom,Nova TV prenosi utakmice nogometne reprezentacije a RTL rukometne muške a to su komercijalne televizije ovo je veliki šamar svima koji vole nacionalni sport