NAVIJAČI Fans Embassy nudi pomoć engleskim drukerima na svakom gostovanju

Navijački 'konzulat' za Engleze usred Zagreba

Foto: import
Navijački 'konzulat' za Engleze usred Zagreba
11.10.2006.
u 00:03
Pogledaj originalni članak

Kako ću najbrže doći do stadiona? Gdje se dobro jede? U kojim kafićima Englezi piju pivo? Što da činim, izgubio sam putovnicu? Smijem li kupiti ulaznicu od preprodavača? Što u gradu treba vidjeti?

Brošura o Zagrebu
  Sve su to pitanja na koja će engleski navijači danas moći dobiti odgovor na središnjem zagrebačkom trgu. Ondje je lociran svojevrsni navijački konzultat, Fan Embassy, koji vodi Kevin Miles, međunarodni koordinator u Udruzi navijača engleske reprezentacije:
  - Za svaku gostujuću utakmicu reprezentacije mi izdajemo brošuru i putujemo na nju s nekoliko volontera.  
  Uz Kevina, sreli smo još petero volontera - socijalnog radnika Grahama, djelatnika dobrotvorne organizacije Toma, recepcionara Kena, studenticu sporta Kerr i urednicu web-sitea Elaine. Svi oni, baš kao i velika većina ostalih engleskih navijača, stigli su u Zagreb s dobrim namjerama. No, ni oni ne isključuju da će se pojaviti i manji broj onih koji traže nevolje. No, takvi su, uvjerava nas Kevin, u velikoj manjini.
 
Tkalča za pivopije
Kevin i njegovi suradnici oduševljeni su "pritajenom" ljepotom Zagreba, ali i s vremenom koje ih je dočekalo.
 - Bude li tako sunčano i na dan utakmice, bit će to za naše navijače izlet za pamćenje. Nadam se da vaša policija neće tretirati naše navijače kao huligane, jer bi moglo biti problema. Uostalom, znam da vam je jako važno da ne bude incidenata zbog kandidature za domaćina EP-a - ističe Kevin Miles.
  On je pivopijama preporučio Tkalčićevu, ali i Bogovićevu, dok je produhovljenijima preporučio obilazak Gornjega grada. Napisao im je da krov Markove crkve izgleda kao da je napravljen od lego kockica.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr