Srebrić o sastanku s ministrom Jovanovićem

Naučio sam hodati sa štakama pa će i HNS moći bez Vlade

Foto: 'Marko Lukunic/PIXSELL'
Naučio sam hodati sa štakama pa će i HNS moći bez Vlade
23.02.2012.
u 20:05
Dan nakon sastanka u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, u Kući hrvatskog nogometa stanje je redovito
Pogledaj originalni članak

Nikakav se alarm nije upalio, no nakon sastanka čelni ljudi HNS-a sad su definitivno svjesni da u ministru Željku Jovanoviću nemaju partnera nego čovjeka na političkoj funkciji koji ih želi potjerati iz Rusanove 13!

Taj je sastanak, uostalom, prošao u stilu "Kadija te tuži, kadija te sudi", Jovanović uopće nije želio slušati Markovića, Srebrića i nogometnu ekipu, nego im je rekao što misli da bi trebali učiniti ("Dajte mandate"!) i – zbogom!

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić rekao je da će se u ponedjeljak sastati izvršni odbor HNS-a i odlučiti o daljnjim koracima nakon "naputaka" koje su dobili u Ministarstvu.

– Ne bih komentirao ministrove izjave. Ali, nisam dobio takav dojam (hm, iako je to ministar decidirano rekao, op. a.). No, ako je tako, morat ćemo živjeti s tim. Bilo bi nam, dakako, lakše da imamo potporu, ali egzistirat ćemo i bez toga, kao što egzistiramo i bez potpore jednog dijela medija – kaže Srebrić.

Jesu li ministrovi zahtjevi izravno miješanje politike u sport?

– Suzdržat ću se od komentara, vi to prokomentirajte. Institucije će dati odgovor i na to.

Pa naravno da je izravno miješanje, može li se nekoga konkretnije tjerati s funkcije nego da mu se kaže "Daj svoj mandat"! Kako komentirate najavu uvođenja sportske inspekcije, koja bi kontrolirala zakonitosti u poslovanju sportskih organizacija?

– Nemamo ništa protiv. Ako u drugim segmentima društva postoje inspekcije, neka postoje i u sportu.

Kako je raditi uz spoznaju da ministar nije uz vas?

– Donedavno sam hodao normalno pa sam morao nakon operacije uzeti dvije štake, sad hodam s jednom... Čovjek se prilagodi svakojakim situacijama...

Rekli ste da vam je ministrov pomoćnik Petar Skansi obećao pomoć. Kakvu pomoć očekujete od čovjeka koji vam ne daje potporu?

– Neovisno o pojedincima koji su na čelu Saveza ili Ministarstva, država bi trebala riješiti neke probleme. Recimo, financiranje rada s mladim sportašima – kaže Srebrić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr