Red Bull Street Style

Naslov svjetskog prvaka s juga na sjever!

Foto: Red Bull
Naslov svjetskog prvaka s juga na sjever!
29.04.2010.
u 11:24
Južnoafrička Republika je u transu, a do početka nogometne groznice Svjetskog prvenstva još su 43 dana. Njihov se slobodni nogometni umjetnik "Kamalio“ u Cape Townu nadigravao za naslov svjetskog prvaka Red Bull Street Stylea!
Pogledaj originalni članak

Ipak, krunu je preuzeo hladnokrvni Norvežanin Anders Solum.

U prilično burnom raspletu natjecanja u kreativnosti, kontroli i stilu s nogometnom loptom, nakon što su u nokaut-fazi poispadali predstavnici svih nogometnih velesila, drugi naslov najboljega svjetskog freestylera u povijesti pomalo je neočekivano osvojio 27-godišnji ledeni sjevernjak. Solum je u finalnom nadigravanju ostavio bolji dojam na renomirane suce (Edgar Davids, George Weah) od domaćeg nacionalnog heroja, 21-godišnjeg Kamala Ranchoda iz Johannesburga, preuzevši time prestižnu krunu od dosadašnjeg prvaka Francuza Seana Garniera.

Treći je bio Kolumbijac Christian Mayorga, a „drvenu“ medalju osvojio je Austrijanac Faruk Onmaz. Finalu su nazočili mediji iz 30 zemalja.

Miran Pirner dostojno je predstavio Hrvatsku. S pet pobjeda i dva poraza u kvalifikacijskoj skupini bio je korak do ulaska u završnicu među 16 najboljih, ispavši na bodove u krugu s predstavnicima Nizozemske i SAD-a koji su ostvarili jednak učinak.

U prethodnih 12 mjeseci organiziran je 221 kvalifikacijski turnir u 60 država svijeta. Ukupno je više od pet tisuća freestylera prikazalo svoje vještine u novom "nogometnom" formatu: 3 minute, 2 igrača, 1 lopta - Red Bull Street Style.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.