TORCIDA ODGOVARA

Napali policiju zbog toga: 'Čovjek se srušio na tribini, nisu dali da mu pružimo pomoć!'

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Privedeni Torcidaši
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Torcida
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Torcida
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Torcida
03.02.2020.
u 11:43
- Navijači su zbog toga probili kordon policije i tu je počela tučnjava. Na kraju je vozilu hitne medicinske pomoći trebalo 15 minuta da dođe s jedne strane stadiona na drugu stranu - rekao je drugi pripadnik Torcide
Pogledaj originalni članak

Nakon nedjeljne utakmice HNL-a između Varaždina i Hajduka Policijska uprava varaždinska izvijestila je kako je došlo do žestokog okršaja između pripadnika Torcide i policije. 

- Varaždin odigrala se prvenstvena nogometna utakmica 20. kola I. HNL između NK Varaždin i HNK Hajduk. Na nogometnoj utakmici bilo je prisutno oko 5.100 posjetitelja, od čega 1.300 navijača HNK Hajduk, pripadnika navijačke skupine Torcida. Tijekom utakmice od strane pripadnika navedene navijačke skupine kršene su odredbe Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, tako da su isti zapalili 20-ak raznih pirotehničkih sredstava i 4 dimne bombe. Po završetku nogometne utakmice, oko 200 maskiranih pripadnika navijačke skupine Torcida koji su bili smješteni na južnoj tribini, napali su policijske službenike na osiguranju i to verbalno, a potom i fizički. Tom je prilikom jedan policijski službenik ozlijeđen te je oštećeno jedno službeno policijsko vozilo.

U cilju sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike i sprječavanja daljnjeg oštećivanja imovine, policijski su službenici prema većem broju osoba uporabili sredstva prisile – tjelesnu snagu, palicu i sprej s nadražujućim tvarima. U Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje dovedene su tri osobe, dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih osoba koje su sudjelovale u napadu i neredima, nastavlja. Cjelokupno javno okupljanje je video-foto dokumentirano od strane policijskih službenika, o čemu su svi posjetitelji obaviješteni prije početka javnog okupljanja putem službenog razglasa - rečeno je u priopćenju policije, sada se javila i druga strana

- Na južnoj tribini jedan se čovjek srušio. Ljudi oko njega su mu pet minuta vadili jezik iz usta, pozivala se hitna u pomoć preko zaštitara pa do policajaca, ali nitko nije reagirao - rekao je navijač Hajduka za 24sata te on i njegove kolege ističu da specijalci nisu dali da se onesviješteni iznese s tribine. Zatim je započeo sukob između policije i navijača.

- Navijači su zbog toga probili kordon policije i tu je počela tučnjava. Na kraju je vozilu hitne medicinske pomoći trebalo 15 minuta da dođe s jedne strane stadiona na drugu stranu - rekao je drugi pripadnik Torcide.

>>>> Pogledajte kako naš boksač Stipan Prtenjača iscrtava obrve

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar Mirobulesic
Mirobulesic
13:19 03.02.2020.

i osim toga oni uopće nisu palili baklje, baklje su se same palile i bacale u teren!!!!!!

SP
spremni0
13:11 03.02.2020.

ćemu ove bajke pa djećice tko će vam to povjerovati......policija ih je trebala malo bolje obraditi

EL
EldersRealm
14:16 03.02.2020.

5 minuta su mu jezik vadili? Netko sa gramom mozga to napravi za 15 sekundi...