DAVISOV KUP David Nalbandian, 11. tenisač svijeta, predvodit će zajedno s Juanom Martinom del Potrom argentinsku tenisku reprezentaciju

Nalbandian: Naš teniski život je u ovih pet mečeva

14.11.2008.
u 18:10
Pogledaj originalni članak

David Nalbandian, 11. tenisač svijeta, predvodit će zajedno s Juanom Martinom del Potrom argentinsku tenisku reprezentaciju u finalu Davisova kupa idućeg vikenda...

U finalu od petka do nedjelje u Mar del Plati Argentina dočekuje Španjolsku koja u Južnu Ameriku dolazi bez ozlijeđnog Rafaela Nadala, prvog tenisača svijeta, ali je još uvijek sa svojim adutima (Ferrer, Lopez, Verdasco, Granollers) opasan suparnik.

- Cijeli naš teniski život stane u tih pet mečeva. Ovo su naši najvažniji mečevi koje smo igrali, kao što je za argentinski tenis ovo najvažniji trenutak koji će, postati, nadam se najdraži - rekao je David Nalbandian i nastavio:

- Juan (op.a. Del Potro), Jose (op.a Acasuso), Agustin (op.a. Calleri) i ja moramo napraviti sve što je u našoj moći da budemo pobjednici nakon nedjelje. Ovo je nešto posebno i naša generacija može postati posebna. Argentina je u povijesti imala toliko velikana ovog sporta, ali kada pobijedimo, to postajemo i mi. Moramo svi to imati na umu prilikom svakog poena - poziva na potpunu koncentraciju tenisač koji je na posljednjem ATP turniru (u Parizu) igrao finale.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr