Štefo Lutz

Najbolji sportaš Slavonskog Broda: Ne mogu više, bit ću konobar

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Najbolji sportaš Slavonskog Broda: Ne mogu više, bit ću konobar
05.03.2014.
u 08:01
- Odrekao sam se života radi sporta, a zauzvrat dobio jedno veliko ništa – ogorčen je Štefo
Pogledaj originalni članak

Najbolji brodski sportaš, osmerostruki prvak Hrvatske i olimpijski kandidat Štefo Lutz (24) odlučio je reći zbogom sportu i posvetiti se – konobarenju! Kanuist koji je nekoliko mjeseci nastupao za reprezentaciju Azerbajdžana, jer u Hrvatskoj nije imao nikakvu potporu, vratio se u domovinu.

Nažalost, opet se ponavlja ista priča. Nitko mu ne želi izaći u susret, iako traži samo ono najnužnije za normalan život - trening, hranarinu, sportsku opremu i školovanje za trenera.

- Iza mene je godina velikih uspona. Vratio sam se u vrhunsku formu, a i trenirao sam s jednom od najboljih reprezentacija. Na žalost, financije su te koje sve diktiraju i mislim da mi je ovo bila zadnja sezona – kaže Lutz.

Surova stvarnost tjera Štefu od omiljenog sporta kojemu je dao sve. Još uvijek naporno trenira, ali ako se nešto drastično ne promijeni, već u travnju odbacit će veslo i otići na more na sezonski rad u ugostiteljstvu.

- Odrekao sam se života radi sporta, a zauzvrat dobio jedno veliko ništa – ogorčen je Štefo.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.