VATERPOLO Na Kantridi se igra revijalni susret Riječana i Pro Recca

Najbolja svjetska momčad uveličava feštu Primorja

27.01.2009.
u 18:16
Pogledaj originalni članak

Riječki bazen Kantrida u srijedu će ugostiti najbolju svjetsku vaterpolsku momčad. Talijanski Pro Recco odigrat će revijalnu utakmicu s riječkim Primorjem Erste bankom.

“Stara” pojačanja
Prošle je godine prošla stota godišnjica Primorja 08, no prilike za igranje u prošloj godini nakon svih obveza dviju momčadi nije bilo, barem ne na novom bazenu. Dolazak višestrukih prvaka Europe nije čudo, dva kluba već duže vrijeme njeguju prijateljstvo i suradnju, ponajprije zahvaljujući Predragu Slobodi, potpredsjedniku Pro Recca. - Surađujemo s Primorjem na nekoliko razina, i to daje uspješne rezultate. Želja nam je bila uveličati promociju novog bazena, rekao je Sloboda.

Talijani stižu na posudbu?


Suradnja talijanskog Pro Recca i riječkog Primorja EB mogla bi u skoroj budućnosti biti još jača i konkretnija. Naime, želja je Riječana da se napravi sporazum prema kojem bi Pro Recco ustupila igrače Primorju koji im nisu u prvom planu i ne igraju. To bi bilo na obostranu korist jer Primorje EB igra najjaču ligu - Jadransku, a Pro Reccu je važno da su igrači u natjecateljskoj formi. Dogovara se posudba, jer financijska situacija u Primorju nije baš povoljna, posuđeni igrači bili bi na plaći u Pro Reccu.

Snaga primorjaša nije na toliko visokoj razini da bi se mogli nositi s Talijanima, a kako je utakmica revijalna, i gledateljima se želi pružiti pravi spektakl, pozvani su bivši primorjaši Igor Hinić, Damir Burić i Nikola Franković. Uz njih, prvu će četvrtinu braniti nekadašnji vratar Davor Car kojem će utakmica poslužiti za službeni oproštaj od vaterpola.

Trener Zoran Roje pojačanje će imati i na klupi, u svojemu dobrom prijatelju Željku Tonkoviću. - Neću ići toliko za rezultatom, dogovorit ćemo da momčadi čini 16 igrača i dat ću priliku baš svima da igraju i pridonesu fešti, rekao je Roje. To su igrači koje je Rijeka imala, a zbog financija ih nije mogla zadržati.

Večer za pamćenje
U stanci nakon treće četvrtine točku će imati i sinkro-plivačice Primoja Aqua Maris, a kao gošće pozvane su sjajne odbojkašice Rijeke Kvarner VIG-a. Pro Recco je bio gost Primorja i za 70. obljetnicu sportskog društva 1978. godine. Momčad je to u kojoj bi se, da se ide brojati, nabrojalo barem 12 olimpijskih medalja, a naslove europskih i svjetskih prvaka teško je nabrojati.

- Čast je za sve nas, posebno mladim igračima kojima će biti to dobar poticaj, igrati utakmicu s takvim protivnicima. Koncntracija takve snage ne postoji nigdje, rekao je Damir Glavan, iskusni primorjaš koji je igrao mnoge velike utakmice. Susret Primorja i Pro Recca bit će još jedna riječka sportska večer za pamćenje.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr