SLUČAJ BENDER

Naglić: Smiješno je da netko zbog tenisica ne igra za reprezentaciju

Foto: Anto Magzan/Pixsell
Naglić: Smiješno je da netko zbog tenisica ne igra za reprezentaciju
29.06.2015.
u 12:51
Adidas i Nike su jači od nacionalnih selekcija i oni se igraju. Adidas je na ovaj način smjestio Nikeu, kaže dekan KIF-a Damir Knjaz.
Pogledaj originalni članak

Zbog “paprenih” odredbi njegova ekskluzivnog ugovora s Adidasom, Hrvatska juniorska reprezentacija ostala je ovo ljeto bez Dragana Bendera. Velika je to šteta za ovog 18-godišnjaka, za naše selekcije U-19 i U-18, no puno veća šteta mogla bi nastati ako bi Hrvatska trajno ostala bez ovog košarkaškog dragulja.

Nadamo da ovaj skandal s tenisicama nije dio scenarija koji bi unio sjeme razdora između Dragana i Hrvatske i približio ga nekoj drugoj zainteresiranoj zemlji. I zato mladića ne treba prijavljivati Fibi, nego ovaj slučaj treba uzeti za primjer kakav se više nikad ne smije ponoviti.

Moguće kazne za trojicu

– U moje vrijeme mi smo bili sretni kada bismo dobili par tenisica pa mi je danas smiješno da netko zbog marke tenisica na nogama ne igra za svoju reprezentaciju. No, danas je oko mladih igrača očito puno više interesa. Ne bi me čudilo da iza ovoga stoji i neki drugi interes, recimo da Bender više ne igra za Hrvatsku. Veliki je novac u igri, interesi su raznorazni i puno je više ljudi uključeno u karijere mladih igrača pa sve može biti opcija – ističe Aramis Naglić, pomoćni trener seniorske reprezentacije.

Prof. dr. Damir Knjaz, dekan KIF-a, a na Skupštini HKS-a izaslanik predsjednice države, ne vidi tu zavjeru širih razmjera.

– Opet se pokazalo da su kompanije poput Nikea i Adidasa jače od nacionalnih selekcija i oni se time igraju. Adidas je na ovaj način smjestio Nikeu, a mi smo kolateralna žrtva. A na pripremama je Bender bio toliko kvalitetan da je za plakanje što nije dio reprezentacije. Podsjeća me na Nowitzkog, jer ima spoj visine, brzine, snage i tehnike i ti ne znaš kako ga čuvati.O tome kako to trojica mladih cibosa (Žižić, Zubac, Slavica) mogu igrati u “jordanicama”, premda su također manekeni Adidasa – pričao je predsjednik Cibone Aco Petrović.

– Mi smo im sugerirali da trebaju igrati i unatoč posljedicama, no oni imaju puno manje penale od Bendera koji kršenje ugovora mora platiti 50.000 dolara. U moje vrijeme mi bismo dobili dva-tri para “toptenki” i imali bismo ih za cijelu godinu, a sada klinci svakih pet dana dobiju nove tenisice. Agencije, menadžeri pa i NBA liga regrutiraju ih sve ranije pa i oni sve mlađi potpisuju sponzorske ugovore.

Drakšić dobio zadatak

Da vidi može li se Bendera spasiti barem za nastup u U-18 selekciji, zadatak je dobio glavni tajnik Željko Drakšić, i to od novog predsjednika Ivana Šukera.

– Djeca nam sve mlađa upadaju u ralje menadžerstva i tu bi, kod potpisivanja takvih ugovora, i roditelji trebali biti oprezniji da im djeca ne upadaju u ovakve zamke – ističe novi predsjednik Saveza Ivan Šuker.

>>Pogledajte kako su Amerikanci oslabljenu Hrvatsku ostavili na 'minus 22'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

HA
hajduk1966
13:07 29.06.2015.

Ako zbog toga ne igra onda niti ne treba igrati

Avatar links
links
11:26 30.06.2015.

niste pitali Acu tricu da komentira pojeftinjenje benzina, pa Brajdiću svaki dan o Aci 10 članaka, jeli to ljubav u zraku ili je i tebi nešto obečano???

PA
pappmisi
14:46 29.06.2015.

D. Bender ce igrati za IZRAEL, ovo je samo predigra, smuvali su ga u Makabiju oni imaju velike novce.