Košarkaš godine

Naglić: Bojanu prednost, a Miri Bilanu svi moji komplimenti

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Naglić: Bojanu prednost, a Miri Bilanu svi moji komplimenti
20.12.2015.
u 23:50
Iz onog najsjajnijeg Splitova naraštaja puno nas je postalo trenerima: Ivanović, Tabak, Perasović, Pavićević, Burić, Sretenović, ističe Naglić
Pogledaj originalni članak

Iza Aramisa Naglića, člana proslavljene Generacije 92, stresna je trenerska godina. Najprije se sa svojim malim Šrkljevom hrabro probijao u A-1 ligu, a sada se žestoko bori za ostanak, dok je kao pomoćnik izbornika Perasovića doživio rezultatski neuspjeh.

- Na kraju je taj moj angažman ispao traumatičnim zbog konačnog rezultata reprezentacije, no za mene je rad s Perasovićem bio dragocjeno iskustvo. Velika je škola bilo to sučeljavanje s njegovim načinom i filozofijom rada.

Simon se nametnuo pameću

Da li si je Aramis, s vremenskim odmakom uspio rastumačiti što je na EP-u krenulo po zlu?

- Još razmišljam o tome i još ne mogu naći uzrok zbog kojeg smo bili tako prazni u osmini finala protiv Čeha, u najvažnijoj utakmici prvenstva. Momčad je taj dan bila praznog pogleda, a ja se i pitam da li je to zbog izgubljene noći radi noćnog čarter leta između Zagreba i Lillea, da li su to čudni termini treninga koje smo imali, jer naša je uspavanost bila više nego vidljiva. To mi stalno zvoni u glavi jer smo bili pripremljeni na turnirski način igranja.

Što bi Aramis radio drugačije?

- Možda je sve to tijekom priprema izgledalo odveć dobro, jer ni mi sami nismo očekivali tako dobre nastupe protiv Njemačke i Litve, i zato je taj pad i bio teži.

Kako se dogodilo da se Simon, igrač koji nije bio predviđen za takvu ulogu, nametnuo kao najbolji igrač te vrste?

- Nametnuo se pameću. Nudio je jako dobra rješenja u igri, posebice iz igre dva na dva, a bio je i u dobroj šuterskoj formi. Nažalost, on mi je prvi ispod crte, nije ušao u najboljih pet, jer sam vagao i druge elemente uspješnosti.

A po njima najviše je bodova (10) dobio naš najpoznatiji NBA igrač Bojan Bogdanović.

- Bojan je imao solidnu prvu NBA sezonu, a pri njenu kraju bio je izabran i za najboljeg novaka mjeseca. Drugi mi je Bilan zbog sjajnih igara u Cedeviti s kojima je odveo svoju momčad u Top 16. Osim toga on je lani, a i sada je jedan od najboljih igrača ABA lige. Tomiću sam honorirao visoku razinu igara u Euroligi i španjolskoj ligi i on je imao jaču sezonu od Darija Šarića. Nažalost, svakome od njih domet reprezentacije ruši ukupnu ocjenu.

Izbornika birati na duže

Ali je zato, jedan reprezentativni nastup, Marku Arapoviću podigao ocjenu.

- Premda je Marko bio kapetan srebrne svjetske U-19 reprezentacije ja nisam očekivao ovako dobre njegove igre u Euroligi.

Svi oni bit će, zacijelo, na listi želja i sljedećeg izbornika. Bio to opet Perasović ili netko novi.

- Držim da imamo dovoljno dobar Stručni savjet da predloži kvalitetno rješenje. Bitno je da to ne bude čovjek na kratke staze već onaj koji će imati dugoročni plan i program. Nešto za što će odgovarati, čega će se držati jer imamo dosta nadarenih mladih igrača koje treba uvoditi u reprezentaciju. U svemu tome treba biti realan, ne letjeti jako visoko jer onda su i padovi teški. 

>>Da sam ja Ivković, u igri Efesa vrtjelo bi se sve oko Šarića!

 Naglićevih pet 

Bojan Bogdanović 10 bodova (Brooklyn Nets)

Miro Bilan 7 (Cedevita)

Ante Tomić 5 (Barcelona)

Dario Šarić 3 (Anadolu Efes)

Marko Arapović 1 (Cedevita)

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.